Quantcast

TVP skončí s programy v MUXu 8

| redakce | tisk

Polský veřejnoprávní vysílatel TVP (Telewizja Polska) má v úmyslu neprodloužit smlouvu na distribuci svých programů v polském pozemním multiplexu MUX 8. Své stanice hodlá šířit v ostatních terestrických sítích.

Stávající smlouva TVP se společností Emitel na šíření programů TVP Kultura a TVP Kobieta v MUXu 8 vyprší 21. prosince 2022 a nebude prodloužena. Stanice najde divák v testovacím DVB-T2 multiplexu TVP (MUX 6), který veřejnoprávní vysílatel obsadil svými programy. Informaci přinesl portál press.pl.

Aktuálně MUX 8 vedle dvou zmíněných programů TVP obsahuje programy privátních vysílatelů - Metro (provozovatel TVN Warner Bros. Discovery), Telewizja WP (Wirtualna Polska), Nowa TV (Grupa Polsat Plus) a Zoom TV (Grupa Kino Polska). Uvolněné pozice TVP v tomto multiplexu budou následně předmětem dalšího tendru mediálního regulátora KRRiT (Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji).

Polský MUX 8 je šířen v tzv. třetím televizním pásmu (VHF). Vysílače pracují ve vertikální polarizaci a pokrývá 75% polských domácností. Ostatní celoplošné vysílací sítě (MUX 1, MUX 2, MUX 3, MUX 6/DVB-T2 test TVP) jsou šířeny v pásmu UHF a mají větší pokrytí.





Reklama




Vybrané články