Quantcast

První dva satelity O3b mPOWER úspěšně vyneseny

| redakce | tisk

První dvě komunikační družice O3b mPOWER byly úspěšně vyneseny do vesmíru nosnou raketou Falcom 9 společnosti SpaceX z kosmodromu Cape Canaveral Space Force Station na Floridě ve Spojených státech v 17:48 hodin místního času.

Informoval o tom satelitní operátor SES (Astra), který uvedené družice bude provozovat.

Vynesení satelitů O3b mPOWER (foto: SpaceX)
▲ Vynesení satelitů O3b mPOWER (foto: SpaceX)

Satelity O3b mPOWER jsou navrženy tak, aby poskytovaly bezprecedentní výkon s první svého druhu softwarově řízenou kapacitou. Jde o systém SES (Astra) druhé generace na střední orbitální dráze (MEO).

Zákazníci využívající O3b mPOWER jsou připraveni transformovat své operace a těžit z rozsahu na úrovni terabitů; nejvyšší, nejflexibilnější, zaručenou propustnost; zpáteční latenci menší než 150 milisekund a bezkonkurenční dostupnost služeb.

Ekosystém O3b mPOWER je snadno škálovatelný a zahrnuje prvních 11 výkonných satelitů, z nichž každý je vybaven více než 5 000 digitálně tvarovanými paprsky, a rozsáhlou pozemní infrastrukturu O3b mPOWER nové generace. Společnosti SES umožňuje řešit současné i budoucí potřeby v oblasti konektivity pro vlády, operátory mobilních sítí, energetické společnosti a podniky po celém světě. Mezi klíčové zákazníky, kteří budou využívat O3b mPOWER, patří Microsoft, Princess Cruises, Marlink, Jio Platforms, Orange, Claro Brasil a také Vodafone Cookovy ostrovy.

Komerční provoz na satelitech O3b mPOWER bude zahájen začátkem třetího kvartálu 2023.





Reklama




Vybrané články