Quantcast

Russkij Mir už jen pro zákazníky operátora

| redakce | tisk

Kompletní programová nabídka nové ruské satelitní platformy Russkij Mir je nyní dostupná už jen pro zákazníky operátora. Provozovatel zakódoval všechny šířené programy novým systémem podmíněného přístupu vyvinutého pro potřeby této služby (CAID 44A0).

Platforma Russkij Mir zahájila zkušební vysílání na dvou transpondérech satelitu Express AT1 koncem září loňského roku. Později se provoz rozšířil o třetí vysílací transpondér.

Projekt Russkij Mir je určen divákům na ukrajinských územích anektovaných Ruskem - LDNR, Chersonské a Záporožské oblasti, Krymské republiky a města Sevastopol. Platforma si klade za cíl umožnit divákům přístup k ruským programům. Divákům nabízí všechny federální programy, včetně řady tématických programů zaměřených na seriály, filmy a dětské pořady.

Pro potřeby distribuce programové nabídky využívá operátor kapacity na satelitu Express AT1 v širokém paprsku (wide beam), který pokrývá nejenom zmíněná anektovaná území Ruskem ale také značnou část území Ruské federace a částečně i východní Evropy. Z tohoto důvodu musí být satelitní signál zakódován, aby byl dostupný jen divákům s dekodéry na daných územích.

technické parametry - Russkij Mir:

• Express AT1 (56°E), freq. 12,168 GHz, pol. R, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK
• Express AT1 (56°E), freq. 12,245 GHz, pol. R, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK
• Express AT1 (56°E), freq. 12,380 GHz, pol. L, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/QPSK





Reklama




Vybrané články