Quantcast

Allente bez programů Disney a Nat Geo Wild HD

| redakce | tisk

Z balíčků severské satelitní televize Allente a internetové Viaplay byly vyřazeny tři tématické televizní programy skupiny Disney. Abonenti již nemohou sledovat stanice Disney Channel, Disney Junior (oba v SD) a Nat Geo Wild HD.

Z OTT platformy byl vyřazen i streamovaný obsah od společnosti Disney.

Dětské stanice Disney Channel a Disney Junior byly šířeny v MPEG-4 v SD rozlišení ze severského svazku, zatímco dokumentární program National Geographic Wild HD v MPEG-4 v HD z panevropského paprsku.

Modulace Nat Geo Wild HD byla poskytována z kapacit společnosti Telenor Satellite (TSBc) také abonentům DTH platforem v Česku a na Slovensku. S ohledem na plánované vyřazení programu z nabídek operátora v severní Evropě došlo ke spuštění distribuce této stanice na vlastní kapacitě operátora M7 Group, člena CANAL+, který ji poskytuje i dalším platformám.

Programy Disney Channel, Disney Junior a Nat Geo Wild HD byly z balíčků provozovatele ve Švédsku, Finsku, Norsku a Dánsku vyřazeny na základě klesající sledovanosti. Diváci mohou sledovat jiné programy s podobným zaměřením - například dětské stanice DR Ramasjang (jen Dánsko), SVT Barn (pouze Švédsko), Nickelodeon, Nicktoons, Nick Jr., Boomerang a Cartoon Network.

Fanoušci dokumentů s faktografickými a přírodovědnými pořady mohou sledovat stanice jako National Geographic, Viasat Nature, Viasat Explore, Viasat History, History, History 2, BBC Earth a Animal Planet.

Jak je z výčtu patrné, v programové nabídce Allente a Viaplay zůstává hlavní program National Geographic.

bývalé technické parametry - Disney Channel, Disney Junior (vysílání zde bylo ukončeno!):

Thor 5 (0,8°W), freq. 11,325 GHz, pol. H, SR 25000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Conax + Videoguard + Nagra MA

bývalé technické parametry - Nat Geo Wild HD (vysílání zde bylo ukončeno!):

• Thor 5 (0,8°W), freq. 12,015 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Conax + Videoguard + Nagra MA





Reklama




Vybrané články