Quantcast

Britská ITV spustí pro děti ITVX Kids, kanál CITV skončí

| redakce | tisk

Britská televizní skupina ITV chystá velké změny v poskytování obsahu pro děti školního a předškolního věku. Na své streamovací platformě ITVX spustí ITVX Kids, destinaci pro děti uvedených cílových skupin.

ITVX Kids bude spuštěna v červenci 2023 a odstartuje v období letních prázdnin. Obsah pro děti ve věku od 6 do 12 let bude od podzimu jen na ITVX Kids.

"Jsme opravdu nadšeni, že můžeme na ITVX spustit tuto speciální destinaci pro děti, která bude domovem bohatého obsahu, včetně nových seriálů, známých značek a stávajících oblíbených pořadů pro různé věkové kategorie, a to vše v jednom bezpečném prostoru pro děti s redakční kurátorskou podporou. Tento bohatý obsah bude k dispozici ke streamování zdarma, přičemž rodiče budou mít možnost zvolit si sledování bez reklam prostřednictvím předplatného ITVX Premium," uvedl Craig Morris, výkonný redaktor ITVX.

ITVX Kids je reakcí na rychle rostoucí sledovanost streamovaného vysílání a klesající zájem o klasické vysílání. Proto dětský kanál CITV ukončí během podzimu letošního roku vysílání. Neznamená to, že dětský divák již nenajde žádný obsah v klasickém éteru. ITV pro předškolní děti zachová blok pořadů LittleBe na stanici ITVBe. Od září v časných ranních hodinách vysílat vybraný obsah pro děti kanál ITV2.





Reklama




Vybrané články