Quantcast

V Estonsku zablokováno 52 webů se zakázanými ruskými kanály

| redakce | tisk

Estonsko zablokovalo dalších 52 internetových domén, které nabízely přístup k ruským televizním programům, které jsou na území Evropské unie (EU) zakázány.

Informovala o tom estonská Agentura pro ochranu spotřebitelů a technický dozor (TTJA). Aktuálně estonský black list již obsahuje 195 webových stránek a 51 televizních stanic.

TTJA uvádí, že nadále monitoruje televizní kanály a webové stránky. Agentura také nadále informuje telekomunikační operátory o televizních kanálech a webových stránkách, jejichž distribuce musí být v Estonsku kvůli mezinárodním sankcím pozastavena.

Agentura doplnila, že poptávka po ruských kanálech jako důležitém zdroji informací během roku poklesla ze 33% na 11%.

Na území EU je zakázáno šíření vybraných ruských programů - jde například o veřejnoprávní televize Pervyj kanal, RTR Planeta či Rossija 24 a privátní TV Center.

Zájemci o pořady v ruském jazyce mohou sledovat jiné kanály, které mohou být šířeny bez omezení. V Estonsku mohou například vysílat stanice Kanal 7, Kanal 7+, Kino 7, Orsent TV, OTV, Semejka, Super Baltic, Super Plus, 3+ Estonia. Estonská národní vysílací společnost má také svůj vlastní ruskojazyčný televizní program pod názvem ETV+.





Reklama




Vybrané články