Quantcast

RRTV: Řízení s provozovatelem Barrandov Krimi

| redakce | tisk

Provozovatel televizní stanice Barrandov Krimi možná porušuje základní programovou specifikaci a licenční podmínky. Zjistil český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) a rozhodl se se společností Barrandov Televizní Studio, a.s. zahájit řízení.

Vyplývá to ze závěru pátého zasedání RRTV konaného 21. března 2023.

RRTV zjistila, že podle základní programové specifikace má být stanice Barrandov Krimi programem zaměřeným na pořady pro děti a na dokumenty převážně americké provenience pro různé věkové skupiny diváků a kdy dle licenčních podmínek má být hlavní celodenní program Barrandov Krimi sestaven z animovaných pořadů se zaměřením na předškolní děti, pořadů pro děti školního věku a pořadů zaměřených na dospívající mládež nebo rodinné pořady (v odpoledních hodinách); v podvečerních hodinách má program vysílat dokumentární pořady (přírodopisné, světové, kulinářství, medicínské, cestopisné, historické, skutečné šokující příběhy, sportovní, mysteriózní, kriminální a katastrofické pořady) a večerní program má pak obsahovat dramatickou tvorbu zejména mimoevropské provenience (televizní seriály a filmy) a zpravodajské a publicistické pořady

Sídlo televizní skupiny Barrandov (foto: Televize Barrandov)
▲ Sídlo televizní skupiny Barrandov (foto: Televize Barrandov)

Podle zjištění regulátora se mohl provozovatel dopustit porušení základní programové specifikace a licenčních podmínek minimálně v týdnu od 13. do 19. února 2023, který byl Radou monitorován.

Regulátor konstatoval, že ve vysílání v daném období absentovaly jakékoliv pořady pro děti a kde až na jedinou výjimku nebyly vysílány žádné dokumenty převážně americké provenience, žádné zpravodajské pořady ani publicistika. Dramatická tvorba pak byla tvořena jedním jediným komediálním seriálem.





Reklama




Vybrané články