Quantcast

Canal+ usiluje o práva na hokej

| redakce | tisk

Nejenom anglickou fotbalovou Premier League chce na českém a slovenském trhu vysílat lucemburská skupina M7 Group, člen CANAL+. Společnost usiluje o získání dalšího balíku lukrativních sportovních vysílacích práv.

V současné době soutěží o práva na nejvyšší domácí hokejovou Tipsport Extraligu (ELH).

Marketingová společnost BPA nedávno vyhlásila tendr na mediální práva k ELH pro sezóny 2023/24 až 2027/2028. BPA pro případné zájemce vypsala 13 samostatných balíčků v několika kategoriích pro Českou republiku, Slovensko a zahraničí. Do tendru se přihlásilo celkem 19 zájemců. O televizní vysílací práva na území České republiky mají zájem tři subjekty. Podle zjištění deníku Sport se jedná o Českou televizi a provozovatele placených kanálů O2 TV a CANAL+.

Aktuálně probíhá druhá fáze - nabídková, která skončí 3. dubna 2023. Během tohoto období mají zájemci čas na přípravu nabídek do jednotlivých kategorií výběrového řízení.

Třetí, finální, hodnotící fáze tendru BPA proběhne od 5.4. do 28.4.2023, kdy BPA vyhodnotí nabídky podané ze strany všech zájemců. Účastníci tendru budou o svém úspěchu či neúspěchu informováni nejpozději do 28. dubna. Následně proběhne s úspěšnými zájemci jednání o detailních obchodních podmínkách a podpis smluvní dokumentace.





Reklama




Vybrané články