Quantcast

Orange TV Romania opustí satelit Astra 5B

| redakce | tisk

Programová nabídka rumunské satelitní pay-tv platformy Orange TV Romania bude v budoucnu dostupná už jen z jednoho satelitního systému - Hellas Sat na orbitální pozici 39°E. Operátor brzy ukončí distribuci televizních služeb na původní pozici 31,5°E na družici Astra 5B.

Rumunský telekomunikační operátor Orange chystá ukončení poskytování svých služeb na satelitu Astra 5B k 1.5.2023. Do té doby musí dojít u satelitních diváků, kteří sledují platformu z tohoto satelitu, k přesměrování přijímacích parabol na novou orbitální pozici 39°E.

Po ukončení distribuce programů Orange TV na pozici 31,5°E se uvolní celkem sedm transpondérů, které může operátor SES (Astra) využít pro jiné zákazníky. SES po odchodu Orange TV Romania ztratí dalšího zákazníka. Před časem zde ukončila poskytování svých služeb gruzínská platforma Magti Sat TV.

DTH platforma Orange TV Romania byla spuštěna před deseti lety na pozici 31,5°E a byla určena především divákům, kteří nejsou v dosahu rychlého internetu. Konec Orange na pozici 31,5°E souvisí s nedávnými změnami na rumunském trhu. V listopadu 2020 řecká společnost OTE, dceřiná společnost Deutsche Telekom, se dohodla na prodeji svého 54% podílu v TKR Telekom Romania. Novým většinovým vlastníkem se stala společnost Orange Romania. Firma akvizicí získala i tehdejší DTH platformu Dolce TV, vysílanou ze satelitu Hellas Sat 3 (39°E). Postupně se k programům připojil CA systém Viaccess, který používá operátor u své původní satelitní tv služby na satelitu Astra 5B. Aktuálně běží nabídka Orange TV v simulcryptu - vedle Viaccess využívá i CA systém Videoguard.

zdroj: TeveHaber + Orange.ro + vl.info





Reklama




Vybrané články