Quantcast

M7 Group po stěhování tv stanic opustila dva transpondéry na Thoru

| redakce | tiskobrázek k článku: M7 Group po stěhování tv stanic opustila dva transpondéry na Thoru

O dva transpondéry méně používá lucemburská mediální skupina M7 Group, člen CANAL+, na satelitním systému Thor na orbitální pozici 0,8°W. K celkovému uvolnění dvou transpondérů mohlo dojít po spuštění simulcryptu vybraných programů z kapacit společnosti Slovak Telekom (ST).

ST nově M7 Group a jeho zákazníkům freeSAT v České republice a na Slovensku dodává většinu českých a slovenských veřejnoprávních a komerčních programů. Pro abonenty freeSATu tato změna znamenala přeladění set top boxu či televizoru na nové vysílací parametry a dotklo se jen těch klientům, kteří nemají přijímače s funkcí FastScan nebo nevyužívají přístroje od operátora. Pro provozovatele freeSATu simulcrypt umožnil ukončení šíření duplicitních programů na pozici 0,8°W a tím i výrazné snížení provozních nákladů. Oba zmíněné transpondéry byly využívány jen pro český a slovenský trh M7 Group.

Novinky freeSATu. Ilustrační foto (foto: M7 Group)
▲ Novinky freeSATu. Ilustrační foto (foto: M7 Group)

Uvolněné kapacity M7 Group momentálně nejsou aktivní. V budoucnu najdou využití pro distribuci programů nebo jiných služeb, jakmile bude poptávka po satelitní kapacitě.

Zákazníci freeSATu po přesunu programů mohou některé programy přijímat nově v HD rozlišení. Z nabídky byly vyřazeny jen dva programy - dokumentární stanice Viasat Explore a mezinárodní kanál TV5 Monde Europe. Druhý z uvedených je možné přijímat volně ( FTA) z kapacity francouzské TV5 Monde ze satelitu Intelsat 10-02 (1°W) v HD i SD rozlišení. Na stejné kapacitě je také nekódovaný program TV5 Monde FBS.

bývalé transpondéry freeSAT (M7 Group) (vysílání na těchto TP bylo ukončeno!):

Thor 7 (0,8°W), freq. 12,207 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK
• Thor 7 (0,8°W), freq. 12,283 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK





Reklama




Vybrané články