Quantcast

Nový dokumentární kanál před startem na 26E

| redakce | tisk

V zemích arabského světa začne ještě v tomto týdnu vysílat nový kanál zaměřený na dokumentární filmy. Stanice se bude jmenovat Asharq Documentary a její volné ( FTA) vysílání bude dostupné ve vysokém rozlišení (HDTV).

Asharq Documentary HD testuje v jednom z DVB-S multiplexů na družici Badr 4 na pozici 26°E. Transpondér s testovacím vysíláním programu je možné přijímat nejenom v regionu MENA (Střední východ a severní Afrika) ale také v Evropě. Příjem je možný s parabolami od průměru kolem 100 až 120 cm.

Asharq Documentary HD - záběr z příjmu stanice (probíhá odpočítávání do zahájení vysílání)
▲ Asharq Documentary HD - záběr z příjmu stanice (probíhá odpočítávání do zahájení vysílání)

Program Asharq Documentary HD je šířen souběžně také na družici Eutelsat 7 West A (7,2°W). Příjmové podmínky z této pozice nejsou ve střední Evropě tak příznivé jako z pozice 26°E.

Asharq Documentary HD začne vysílat v neděli 3. října 2023 odpoledne (v 17 hodin saúdského času). Divákům bude přinášet dokumentární filmy různých žánrů - divákům bude odhalovat tajemství politiky, obchodu, ekonomiky a historie. Stanice bude vysílat v arabštině. Provozovatelem programu bude společnost Saudi Research and Media Group (SRMG), největší mediální skupina v regionu MENA.

technické parametry - Asharq Documentary HD:

• Badr 4 (26°E), freq. 12,092 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články