Quantcast

Dva nové osvětové projekty ve zpravodajství České televize

| redakce | tisk

Od pondělí 3. dubna začne Redakce zpravodajství ČT vysílat na ČT1 a ČT24 dva seriály související s veřejným zájmem obyvatel ČR. Česká televize tak rozšiřuje svou službu veřejnosti.

Prvním je společný cyklus České televize a Ústředního automotoklubu ČR, nazvaný Bezpečná cesta. V rámci vysílání Dobrého rána s ČT budou v čase od 6.40 do 6.50 hod. uvedeny vždy reportáž a rozhovor věnované konkrétnímu problému spojenému s automobilovou dopravou. Prozatím půjde o projekt, který bude Česká televize vysílat každý všední den po celý duben a s trochou nadsázky je možné ho označit za navázání na tradici "dubnů − měsíců bezpečnosti". Součástí projektu bude i nábor tzv. zelených andělů, dopravních zpravodajů, kteří se budou prostřednictvím tradičního partnera ÚAMK podílet na dodávkách čerstvého dopravního zpravodajství pro vysílání ČT. V rámci projektu odvysíláme také interaktivní kampaň nazvanou "A už dost!", která bude upozorňovat na byrokratické překážky ztrpčující život českým řidičům a dalším účastníkům silničního provozu.

Druhý osvětový projekt pro Českou televizi připravil Hasičský záchranný sbor ČR v podobě dvouminutových spotů, které budou občany seznamovat s tím, jak se chovat v nejrůznějších kritických situacích, upozorňovat na linky tísňového volání v ČR. Prvních deset dílů tohoto cyklu bude uvedeno na ČT24 v čase od 19.12 do 19.14 hod., další se do vysílání připravují.





Reklama




Vybrané články