Quantcast

Německá Lilo.TV mění vysílací parametry

| redakce | tisk

Provozovatel německé televizní stanice Lilo.TV mění vysílací transpondér na satelitním systému Astra na pozici 19,2°E. V současné době běží paralelní distribuce na starých i nových vysílacích parametrech pro zajištění bezproblémového přechodu na novou frekvenci.

Kanál Lilo.TV se objevil ve čtvrtek 28. prosince 2023 v multiplexu společnosti Media Broadcast Satellite, na kmitočtu 12,633 GHz s horizontální polarizací na programové pozici "Lilo. TV NEU". Podle názvu předvolby divák jednoduše pozná, zda stanici přijímá již z nových parametrů. Jde o původní pozici televize volksmusik. Na některých přístrojích nemusí dojít k automatickému přejmenování pozice a program Lilo.TV tak diváci najdou na pozici "volksmusik".

Lilo.TV - záběr z příjmu stanice
▲ Lilo.TV - záběr z příjmu stanice

O přechodu na nové vysílací parametry provozovatel informuje diváky prostřednictvím televizního spotu.

Se změnou frekvence televize Lilo.TV se mění i kvalita vysílání. Na staré frekvenci bylo vysílání poskytováno v plném SD rozlišení 720x576, zatímco na nové je jen v rozlišení 480x576. V obou případech se využívá efektivnější kodek MPEG-4 (H.264). Podobně je na nové frekvenci horší audio bit rate. Na staré frekvenci je 192 kbit/s, na nové 112 kbit/s. V obou případech se jedná o kodek MPEG.

Lilo.TV - záběr z příjmu stanice
▲ Lilo.TV - záběr z příjmu stanice

Lilo TV je tématický program zaměřený na zábavu. Stanice přináší informativní magazíny o vaření a výživě. V segmentu hraných filmů stanice Lilo TV se zaměřuje na nostalgické programy - celovečerní filmy a seriály s nostalgickým faktorem a kulturou. Podle provozovatele je program určený divákům 50+.

nové technické parametry - Lilo.TV:

Astra 1N (19,2°E), freq. 12,633 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA

původní technické parametry - Lilo.TV (vysílání zde bude ukončeno!):

• Astra 1N (19,2°E), freq. 12,662 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články