Quantcast

Diskusní relace RTVS k návrhu Zákona o Slovenské televizi a rozhlasu

| redakce | tisk | názory

RTVS v souvislosti s předloženým návrhem Zákona o Slovenské televizi a rozhlasu z dílny Ministerstva kultury SR připravuje další speciální diskusní pořad "Ako ďalej, RTVS?" (Jak dál, RTVS?), kterou odvysílá již ve čtvrtek 14. března živě ve 20:20 hodin na zpravodajské RTVS 24 a na Rádiu Slovensko.

Moderátorka Marta Jančkárová se spolu se svými hosty bude věnovat návrhu Zákona o Slovenské televizi a rozhlasu, který Ministerstvo kultury SR předložilo do zkráceného meziresortního připomínkového řízení v pondělí 11. března.

Diskuse se bude věnovat návrhu zákona v kontextu schválené evropské legislativy o svobodě médií, úkolům a kompetencím nových orgánů - Rady Slovenské televize a rozhlasu a Programové rady a rizikům dvojího financování veřejnoprávního média.

Do relace přijali pozvání generální ředitel RTVS Ľuboš Machaj, předseda Výboru pro kulturu a média NR SR Roman Michelko (SNS), místopředsedkyně Výboru pro kulturu a média NR SR Zora Jaurová (PS) a Adam Solga z Katedry žurnalistiky Filozofické fakulty Univerzity Komenského.

V repríze bude diskusní pořad odvysílán na programu RTVS Jednotka ve čtvrtek 14. března ve 21:40 hodin.

zdroj: RTVS

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články