Quantcast

ČT eviduje rekordní počet přihlášených televizorů

| redakce | tisk

Únorové žaloby na dlužníky poplatků přiměly tisíce domácností i podnikatelů, aby přihlásili svůj televizor. Česká televize nyní eviduje 3 544 413 televizních přijímačů.

Česká televize nechce znevýhodňovat spoluobčany, kteří platí včas a řádně televizní poplatek. Proto dlouhodobě usiluje o nastavení rovných podmínek pro všechny držitele televizního přijímače.

Během února 2007 zažalovala veřejnoprávní televize celkem 28 472 koncesionářů. Ti dlužili na poplatcích 34 781 692 Kč v souhrnné výši.

V dalším období ČT zaměří svou pozornost na vlastníky nepřihlášených televizorů. V poslední době jich sice pozvolna ubývá - aktuální množství registrovaných televizních přijímačů je dokonce historicky rekordní - přesto bude Česká televize nadále postupovat nekompromisně vůči všem, kdo nerespektují zákon o koncesionářských poplatcích.

Výsledkem kontinuální aktivity České televize v této oblasti je, že majitelé televizorů se hlásí k zákonné povinnosti hradit poplatky. Evidence tak aktuálně čítá 3 544 413 přihlášených přijímačů. Tento počet již přesáhnul dosavadní rekord z roku 1996, kdy registr spravoval 3 543 802 koncesí.

Stále však zůstává množství domácností i podnikatelů, kteří svůj televizní přijímač dosud nepřihlásili, za veřejnou službu České televize neodvádí žádné poplatky a parazitují tak na řádně platících koncesionářích. Proto ČT připravuje další rázné kroky vůči této skupině neplatičů.

zdroj: PR ČT





Reklama




Vybrané články