Quantcast

UPC Direct má první rádio - Bartók Rádió

| Martin Vyleťal | tisk

Začátkem srpna se ve středoevropské satelitní pay-tv platformě UPC Direct vynořilo první rádio. Maďarští abonenti této služby mohou na svých či pronajatých set top boxech nově přijímat rozhlasovou stanici Bartók Rádió.

Bartók Rádió se vysílá na satelitu Astra 1KR (19,2°E), na kmitočtu 11,671 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/MPEG-2, na Service ID 20450, audio PID 710. Program je kódován systémem CryptoWorks firmy Irdeto Access. Pro příjem je tedy nutná přístupová karta UPC Direct.

Program Bartók Rádió se zaměřuje především na tzv. vážnou hudbu. Vysílání stanice bylo na satelitu doposud dostupné pouze v analogovém přenosu (PAL) na satelitu Hot Bird 8 (13°E), na kmitočtu 12,128 GHz, pol. H na párové podnosné 7,74 + 7,92 MHz za televizní stanicí M2. Vysílání je zde nekódované.

Bartók Rádió je první z rozhlasových stanic, které jsou plánované do UPC Direct. V budoucnu se počítá s balíčkem rozhlasových stanic i pro abonenty UPC Direct v České republice. Přesný termín přidání českého rádio balíčku zatím není známý.





Reklama




Vybrané články