Quantcast

TV3 Slovenija končí na satelitu Amos

| Martin Vyleťal | tisk

Slovinská televize TV3 Slovenija, kterou vlastní švédská mediální skupina MTG (Modern Times Group), ukončí v dohledné době distribuci signálu na izraelském satelitu Amos 4°W) a dále bude pokračovat už jen na družici Eutelsat W2 (16°E).

Důvodem k ukončení vysílání TV3 Slovenija na Amosu je zefektivnění nákladů na satelitní vysílání. Na družici Amos signál sloužil především pro kabelové a satelitní operátory (volný signál umožnil i individuální příjem). Signál TV3 na satelitu Eutelsat W2 splní stejné úkoly a navíc bude oficiálně určen i pro DTH příjem abonentům Total TV ze Slovinska.

TV3 je ještě dostupná na satelitu Amos 1 (4°W), na kmitočtu 11,328 GHz, pol. H, SR 3350, FEC 3/4, DVB-S/MPEG-2. Ukončení vysílání programu na tomto satelitu je otázkou několika málo dní.

Slovinská televize TV3 vysílá paralelně několik týdnů ze dvou satelitů. Vedle "staré" distribuce na Amosu také na družici Eutelsat W2 (16°E), na kmitočtu 12,728 GHz, pol. V, SR 26050, FEC 2/3 v rámci paketu slovinské STN. Pro zjednodušení přechodu na nový satelit se TV3 vysílá na nové pozici (16°E) dočasně nekódovaně. Později bude dostupná jen zákazníkům Total TV.

Satelity Amos (4°W) ztrácí v zemích bývalé Jugoslávie na atraktivitě. Nedávno zde začala kódovat většinu programu chorvatská Nova TV. Brzy zde skončí TV3 ze Slovinska.

zdroj: sateliTV.net





Reklama




Vybrané články