Quantcast

Ukrajinský paket Ukrkosmos změní parametry

| Martin Vyleťal | tisk

Ukrajinská satelitní platforma Ukrkosmos plánuje na satelitu Hellas Sat 2 (39°E) změnu technických parametrů příjmu. V noci z 31. srpna na 1. září 2007 dojde k navýšení symbol rate a změně FEC.

Paket Ukrkosmos se v současné době vysílá na družici Hellas Sat 2 (39°E), na kmitočtu 11,512 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Od září bude používat SR 30000 a nové FEC 7/8. V praxi to bude znamenat znovu naskenovat transpondér s novými parametry. V řadě případů mohou nové parametry způsobit potíže s příjmem (především změněné FEC). Platforma Ukrkosmos se totiž nevysílá přes evropský svazek satelitu Hellas Sat 2, nýbrž přes měnitelný svazek S2, který je nasměrován především na oblast Blízkého východu a do střední Evropy zasahuje omezeně.

Ukrkosmos šíří nekódovaný balík FTA programů - NTN, KRT, UTR, TV Vita, Pershyj Dilovyj, KDRTRK, Kultura a test kanál Maxxi TV. Mezi rozhlasovými programy najdeme stanice Radio Ukraine International, UR1, UR3, Radio Promin, Studio Chocolate a Studio Chocolate 2.

zdroj: sat-digest.com





Reklama




Vybrané články