Quantcast

Koncert pro Dianu na obrazovce České televize

| redakce | tisk

Dvoudílný záznam koncertního memoriálu nejslavnější moderní princezny Koncert pro Dianu, který se uskutečnil 1. 7. 2007 na londýnském stadionu Wembley, uvede Česká televize, v sobotu na ČT2: 25. srpna od 16.45 hod. a 1. září od 16.25 hod.

Třiašedesát tisíc lidí, princové Harry a William a desítky slavných zpěváků, kterým vévodila kapela Duran Duran, nejoblíbenější skupina princezny Diany. Tak vypadal 1. července 2007, kdy by princezna Diana oslavila šestačtyřicáté narozeniny velkolepý nedělní charitativní koncert, jímž princové uctili památku své zesnulé matky. Diana zemřela při autonehodě 31. srpna 1997. Princové William a Harry si přáli světu připomenout svoji matku takovou, jaká byla, a přehlušit věčné spekulace o její smrti, jejích vztazích a jejím rozvodu. Slzy v očích mnoha účastnic na závěr večera prokazovaly, že se jim to podařilo...Výtěžek z koncertu zamířil k několika charitativním organizacím, které Diana za svého života podporovala, a nadacím Centrepoint a Sentebale, které založila.

Mezi hvězdami, které na koncertu zahráli a zazpívali, byli kromě již zmíněné skupiny Duran Duran, Sir Elton John, Bryan Ferry, Pharell Williams, Joss Stone, Status Quo, Orson, Roger Hodgson, Lily Allen, Natasha Bedingfield, Kanye West, Rod Stewart, Tom Jones, Take That a další. Zálibu princezny Diany v tanci a v muzikálech připomenul Anglický národní balet a úspěšný muzikálový skladatel Andrew Lloyd Webber.

Koncert pro Dianu mohou diváci zhlédnout v repríze na ČT1, a to 26. srpna od 00.50 hod. a 2. září od 01.30 hod.

zdroj: PR ČT





Reklama




Vybrané články