Quantcast

TV Nova pouze v DVB-T v 16:9

| Martin Vyleťal | tisk

Největší česká komerční televize TV Nova vysílá v digitální terestrické síti (DVB-T) A akciové společnosti Radiokomunikace vybrané pořady plně v 16:9. Digitální signál obsahuje příznak širokoúhlého formátu a přijímač se podle pořadu automaticky přepne podle nastaveného režimu.

Příznak 16:9 se u programu TV Nova vysílá pouze v DVB-T. Satelitní platformy CS Link , Digi TV a UPC Direct jej zatím neobsahují a obraz je protáhlý na celou obrazovku. Problém tedy není na straně diváků satelitních platforem ale v chybějící konfiguraci na satelitních sítích a také způsobu zajištění distribuce signálu s tímto příznakem 16:9 do těchto satelitních multiplexů.

TV Nova poprvé vysílala některé spoty v 16:9 tento týden v pondělí. V úterý v tomto formátu vysílala seriál Ordinace v růžové zahradě a dále také některé reklamy a promo spoty. V té době ještě DVB-T set top boxy nedostávaly příznak formátu 16:9.

Obrazový formát 16:9 je jednou ze dvou novinek TV Nova. Od neděle 14.10.2007 bude tato stanice vyrábět zpravodajské relace ve vysokém rozlišení (HD).





Reklama




Vybrané články