Quantcast

Česká Sport 5 začala vysílat videotext

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Česká Sport 5 začala vysílat videotext

Nový český placený kanál Sport 5 rozšířil zkušební vysílání o další prvek. V pondělí 12.5.2008 po 23. hodině začala stanice vysílat videotextové zpravodajství. Na obrazovce najde divák datum, čas a kdo slaví svátek. Dále aktuální předpověď počasí, televizní program. V pravé části obrazovky obrazové a textové informace a v dolní části je crawl se zpravodajstvím.

Sport 5 začala vysílat v pátek 2. května 2008 ve 12:00 hodin na satelitní platformě CS LINK, na satelitu Astra 1E (19,2°E), na kmitočtu 11,876 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S. Po celý květen probíhá tzv. promo vysílání a obsah není kryptován. K zakódování programu dojde začátkem června do systému CryptoWorks společnosti Irdeto a program bude k dispozici zákazníkům placených služeb.

Česká Sport 5 začala vysílat videotext
▲ Česká Sport 5 začala vysílat videotext

Stanice Sport 5 se postupně objeví v nabídkách kabelových, satelitních a IPTV platforem. Dalším operátorem, který zařadí program do své nabídky, bude společnost UPC Česká republika. Kanál se bude vysílat v digitální nabídce UPC Digital po získání registrace pro šíření převzatého vysílání zřejmě již od konce května.





Reklama




Vybrané články