Quantcast

Start Euro 2008 se Primě vydařil. 1,2 mil. diváků

| redakce | tisk

Zahájení fotbalovéh šampionátu Euro 2008 se TV Prima, která drží vysílací práva, co do sledovanosti vydařilo. Dokazuje to i počet diváků, kteří včera večer sledovali vítězné utkání českého mužstva v úvodním zápase Česká republika - Švýcarsko. Celkem 50,13 % diváků starších patnácti let přítomných v té době u televizních obrazovek (přibližně 1,2 milionu lidí) včera podpořilo náš národní fotbalový tým sledováním přímého přenosu v Televizi Prima. V nejvypjatějších momentech se dívalo téměř 1,5 milionu diváků. Fotbalu navíc fandí nejen muži - podle výsledků sledovanosti se na zápas dívalo téměř 345 tisíc fanynek fotbalové reprezentace.

Nadprůměrnou sobotní sledovanost si včera udržel i druhý zápas fotbalového šampionátu mezi Tureckem a Portugalskem. Vybralo si jej celkem 24,11% televizních diváků, kteří byli v tuto dobu u televizních obrazovek.

Svou premiéru na postu komentátora Televize Prima včera zažil Vladimír Šmicer. „Komentování mě bavilo. Tento zápas byl nesmírně důležitý, nejraději bych byl s klukama na hřišti,“ přiznal dnes dopoledne fotbalista a komentátor Vladimír Šmicer a dodal: „Výsledek je skvělý. Vyhrát úvodní utkání a k tomu proti domácímu mužstvu - to bylo hodně důležité. Když jsem po zápase s klukama mluvil, bylo vidět, že jsou ve výborné náladě. I když to třeba herně nebylo úplně tak, jak si představovali, nedostali ani jeden gól, nikdo se nezranil a nikdo nebyl potrestán žlutou kartou.“

Další zápasy evropského fotbalového šampionátu vysílá Televize Prima už dnes. Od 18 hodin proti sobě nastoupí Rakousko a Chorvatsko, od 20.45 hodin pak Německo a Polsko. Obě utkání se vysílají v přímém přenosu.





Reklama




Vybrané články