Quantcast

Turksat si objedná 2 nové satelity

| Martin Vyleťal | tisk

Turecký satelitní operátor Turksat si objedná další dvě nové družice - Turksat 4A a Turksat 5A. Půjde v pořadí již o šestý a sedmý satelit Turksatu. Rozhodnutí o objednávce Turksat 4A by mělo padnout do srpna, aby v roce 2011 mohla být družice na orbitální dráze.

Turksat 4A bude signálem pokrývat Střední východ, střední Asii, jižní Asii - tedy jiné oblasti v porovnání s nedávno vyneseným satelitem Turksat 3A. Družice bude určena pro kabelové operátory a DTH příjem. Operátor bude na objednávce Turksat 5A pracovat v okamžiku, kdy bude vynesen Turksat 4A. Turksat 5A by se mohl na orbitální dráze objevit v roce 2013 nebo 2014.

Turksat začne již brzy nabízet ultrarychlé připojení k internetu. Turk Telekom začne nabízet o rychlosti 32 Mbit/s. V současné době nabízí rychlost 20 Mbit/s a již brzy počítá s jejím navýšením. Zájem o rychlý internet je velký. Společnost od začátku letošního roku zdvojnásobila počet zákazníků.

Nejnovějším satelitem společnosti Turksat je Turksat 3A. Tato družice byla vynesena 12. června 2008 nosnou raketou Ariane 5. Satelit se již nachází na orbitální pozici 31°E, kde bude testován po následujících 25 dní. Pak bude přesunut na cílovou pozici 42°E, kde nahradí dosluhující družici Turksat 1C.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články