Quantcast

Gambrinus liga na ČT o 15 minut dříve

| redakce | tisk

Přímé televizní přenosy z nejvyšší domácí fotbalové ligy budou od nové sezóny začínat na programu ČT4 Sport ve 20:00 hodin. Dva roky vysílala Česká televize nedělní přenosy z Gambrinus ligy ve 20 hodin a 15 minut, což kritizovala většina účastníků nejvyšší domácí fotbalové soutěže.

Udělali jsme kompromis. Od nové sezóny se začátky televizních zápasů posouvají na 20 hodin, dál ale nepůjdeme,“ potvrdil pro server Sport.cz šéfredaktor redakce sportu České televize Otakar Černý. Zástupci devíti klubů argumentovala, že nedělní večerní přímé přenosy ubírají diváky. Proto požadovali, aby ČT změnila vysílací schéma a přenosy začala vysílat mnohem dříve - v 17:30 hodin nebo ještě lépe později.

Změnu nedělního času přenosu požadovaly fotbalové kluby Slavia, Sparta, Ostrava, Brno, Teplice, Liberec, Mladá Boleslav, Plzeň a Bohemians, zástupci Olomouce, Českých Budějovic a Kladna byli proti tomu, aby se cokoliv měnilo. Neutrální postoj zůstával u Zlína, Jablonce, Žižkova a Příbrami.

Nedělní přenos v 18:30 hodin nepřicházel v úvahu. Došlo by totiž ke kolizi se zpravodajskou relací Branky, body, vteřiny, která se vysílá v 19:35 hodin. „Dál už ale neustoupíme,“ rázně odpověděl O. Černý na případný další posun přenosů Gambrinus ligy.

zdroj: Sport.cz





Reklama




Vybrané články