Quantcast

Další odměna pro ředitele ČT

| redakce | tisk

Před 14 dni generální ředitel České televize (ČT) Jiří Janeček obdržel od Rady České televize odměnu ve výši půl milionu českých korun. Na výplatní pásce se mu objeví další odměna ve výši 350 tisíc korun. Podle rozhodnutí Rady ČT splnil své úkoly.

Odměna mu náleží podle manažerské smlouvy za splnění čtyř ukazatelů za první pololetí letošního roku. Těmito ukazateli jsou sledovanost a spokojenost diváků, vyrovnané hospodaření ČT, splnění a překročení cash flow a splnění usnesení Rady ČT za první pololetí. Píše server Novinky.cz.

Radní zjistili, že Janeček všechny úkoly splnil a překročil. Například plán sledovanosti byl stanoven na 25%, ve skutečnosti dosáhla 30%. Spokojenost diváků s pořady se z desetibodové stupnice dostala na hodnotu 7,9 procenta.

Podle radního Dobromila Dvořáka měla Rada ČT vyvodit důsledky z toho, že Janeček v prvním pololetí porušil zákon tím, že zaměstnával v manažerské pozici člověka, který byl v Lidových milicích. U ostatních radních s tím neuspěl. Sankce byla nefinančního charakteru - výtka.





Reklama




Vybrané články