Quantcast

MTV Networks potvrdil start HDTV kanálu MTV

| redakce | tisk

V polovině září letošního roku zahájí vysílání program MTV ve vysokém rozlišení (HDTV). Program se bude vysílat do celé Evropy prostřednictvím řady satelitních pay-tv platforem. Potvrzena je již distribuce stanice na německém trhu a očekává se nasazení kanálu i v sousedním Polsku, který patří mezi jeden z nejrychleji se rozvíjejících trhů s HD vysíláním.

Program MTV ve vysokém rozlišení se bude vysílat v 1080i s vícekanálovým zvukem Dolby Surround 5.1, připomíná Medienbote. Stanice přinese kromě jiného přenosy z významných festivalů a hudební konverty jako MTV Europe Music Awards (udílení hudebních cen), dále MTV Unplugged či VH1 Storytellers.

Testovací vysílání se již objevilo na satelitu Hot Bird (13°E), na kmitočtu 11,075 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S v kompresním formátu MPEG-4. Kvůli HD testům opustily tento transpondér stanice MTV Portugal, MTV France a Game One. Portugalské MTV se přesunulo na 9°E a francouzské MTV a herní kanál Game se nyní distribuuje ze sousedního transpondéru - tedy na kmitočtu 11,054 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, CA Viaccess. Distribuce je zde ale jen dočasná - do ukončení přesunu zákazníků TPS na satelity Astra (19,2°E), což by mělo být dokončeno ještě letos.





Reklama




Vybrané články