Quantcast

Japonská NHK World začala testovat na Astře

| redakce | tisk

Na satelitu Astra (19,2°E) začala testovat japonská televizní stanice NHK World. Program tamní veřejnoprávní vysílací společnosti Nippon Hoso Kyokai (NHK) je šířen prostřednictvím distribuční platformy Globecast. Vysílání je volné (free-to-air).

NHK World se vysílá na kmitočtu 11,509 GHz, polarizace vertikální, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S na parametrech service ID 7014, video PID 714, audio PID 734, ID: TEST. Stanice NHK World je jedním z programů japonské NHK. Stanice přináší pořady vlastní produkce - zejména zpravodajské a informační programy a určeno především pro diváky mimo území Japonska. Většina pořadů je v anglickém jazyce.

Japonská NHK World začala testovat na Astře
▲ Japonská NHK World začala testovat na Astře

Stanice NHK World se donedávna vysílala jen v C pásmu na satelitu Intelsat 10 (68,5°E) s přijímatelná s parabolami větších rozměrů a příslušný C pásmový konvertor.

V polovině května začala tato stanice vysílat pro země arabského světa prostřednictvím satelitu Badr 4 (26°E). Signál z tohoto satelitu je možné přijímat s parabolami od průměru cca 90 cm.

Vedle neplaceného programu NHK World se mimo Japonsko vysílá ještě program NHK World Premium. Tato stanice přináší atraktivní nabídku složenou z filmů, seriálů a hudby. Vysílání je kódováno (distribuce na 68,5°E).





Reklama




Vybrané články