Quantcast

Premiere chce více programů v HD

| redakce | tisk

Německý provozovatel placené televize Premiere tlačí na rozšíření počtu programů ve vysokém rozlišení, zvláště těch vysílaných ve formě free-to-air ( FTA). Němečtí vysílatelé by se vážně měli zabývat HDTV vysíláním. Některé z komerčních TV kanálů zatím začali vysílat v širokoúhlém obrazovém formátu 16:9 a nemají v úmyslu rozšiřovat svoji distribuci o HD verzi.

Formát 16:9 není ideálním řešením pro majitele televizorů s plochými obrazovkami. Německo, jako jeden z největších televizních trhů v Evropě, silně zaostává ve vysílání programů ve vysokém rozlišení (HDTV) ve srovnání například s Francií, Velkou Británií, Itálii či Polskem. Premiere nabízí zatím jen dva HD programy - Premiere HD a Discovery HD, které si objednává 120 tisíc abonentů Premiere. Divák má k dispozici ještě komerční FTA stanici Anixe HD a německo-francouzský kulturní kanál Arte HD.

S HD vysíláním německou veřejnoprávní televizi ARD a ZDF dokonce předběhla i rakouská ORF (ORF1 HD) a švýcarská SRG SSR (HD Suisse).

Někteří provozovatelé TV vysílání v Německu se brání - vysílání v HD není pro ně ekonomicky zajímavé. Vybavenost domácností komplety pro HDTV příjem je podle nich nízká. Argumenty se zdají být absurdní. V současné době probíhají první jednání s provozovateli komerčních TV ohledně podpory vysílání ve vysokém rozlišení.

zdroj: satkurier.pl,rapidTVnews





Reklama




Vybrané články