Quantcast

Platforma HD plánuje změnu satelitu

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Platforma HD plánuje změnu satelitu

Nová ruská kabelová a satelitní služba Platforma HD plánuje pro příští rok změnu satelitu a orbitální pozice. Platforma HD v současné době vysílá ze satelitu Eurobird 9 na pozici 9°E. Signálem pokrývá celou Evropu a také především evropskou část Ruska.

Eurobird 9 s poměrně velkými problémy pokrývá evropské území Ruska a proto se plánuje přesunutí DTC (direct to cable) a DTH (direct to home) služby na jiný vhodnější satelit. Během příštího roku bude Platforma HD přesuta na pozici 36°E, kde bude během léta uveden do provozu nový telekomunikační satelit Eutelsat W7. Tato družice bude mít celkem 70 transpondérů v Ku pásmu (včetně svazku, který bude pokrývat Rusko) a plně nahradí provoz za starší družici Eutelsat Sesat.

Platforma HD v současné době nemůže vysílat na pozici 36°E. Na Eutelsat W4 , který pokrývá Rusko, nejsou již volné žádné transpondéry k pronájmu. Kapacitu na W4 v ruském svazku využívají především platformy NTV Plus, Trikolor TV a Poverkhnost TV.

Služba Platforma HD je složena ze čtyř placených programů ve vysokém rozlišení (HDTV) - Kinopokaz HD, National Geographic HD, Eurosport HD a HD Life. Všechny stanice kromě National Geographic se vysílají v ruštině. Paket se aktuálně vysílá na satelitu Eurobird 9 (9°E), na kmitočtu 11,958 GHz, polarizace vertikální, SR 26400, FEC 2/3, norma: DVB-S2, modulace: 8PSK v systému podmíněného přístupu DRE-Crypt. Stejný systém používá i služba Trikolor TV.





Reklama




Vybrané články