Quantcast

Polsko: Koncem roku odstartuje BBC HD

| redakce | tiskobrázek k článku: Polsko: Koncem roku odstartuje BBC HD

BBC HD, kanál patřící do BBC Global Channels, odstartuje v závěru letošního roku. Přesný termín provozovatel zatím sdělit nechce. Letos na jaře informovala, že to bude v září a potom v říjnu. V Polsku se již vysílají programy BBC Lifestyle, BBC Entartainment, BBC Knowlegde a CBeebies.

Dean Posennisskie, senior vice president BBC Global Channel na dotaz polského portálu Wirtualne Media uvedl: "Předpokládám, že do konce roku 2008 budeme nabízet BBC HD na polském trhu." Nabídka HDTV kanálu se bude skládat ze širokého spektra zábavních pořadů, dokumentárních filmů a hudby. Všechny budou pocházet z archívu BBC, které byly produkované v HD kvalitě. Program BBC HD bude upraven podle potřeb místního trhu.

Podle dřívější informace se BBC HD objeví na satelitní pay-tv platformě Cyfrowy Polsat, kde se již vysílají i nové tématické SD kanály BBC. V současné době BBC a ani provozovatel platformy zařazení programu oficiálně nepotvrdil. Britská společnost je podle polských médií spokojena s Cyfrowym Polsatem, největší polskou satelitní pay-tv.

BBC Global Channels kvůli rozvoji svých aktivit v Polsku otevře začátkem roku 2009 u našich severních sousedů svoji kancelář, která bude zaměstnávat desítku lidí, kteří budou spolupracovat s ředitelem programmingu a výroby (odpovědnost za kontakty s polskými výrobci, průzkum trhu). V současné době již BBC hledá vhodné uchazeče.

Na polském trhu již působí programy BBC Lifestyle, BBC Entartainment, BBC Knowlegde i CBeebies. Všechny jsou exkluzivně dostupné na satelitní službě Cyfrowy Polsat a dále zaké v UPTV platformě Telekomunikacja Polska SA a také v kabelových sítích, včetně UPC Polska. Na českém a slovenském trhu se stále vysílá mix kanál BBC Prime.

zdroj: Wirtualne Media





Reklama




Vybrané články