Quantcast

Galaxie sport se může přejmenovat na Nova sport

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Galaxie sport se může přejmenovat na Nova sport

Provozovatel kabelového a satelitního placeného kanálu Galaxie sport může chystat přejmenování stanice na Nova sport. Změně názvu dala zelenou česká Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání konaného ve dnech 26.8. a 27.8.2008.

RRTV udělila provozovateli Galaxie sport, s. r. o. souhlas se změnou skutečností uvedených v žádosti o licenci k provozování televizního vysílání prostřednictvím kabelových systémů a družice programu Galaxie sport, č. j. Ru/72/02 ze dne 19. března 2002, ve znění pozdějších změn, týkající se změny názvu programu na Nova sport, stojí v zápisnici Rady.

Kanál Galaxie sport odstartoval 1. dubna 2002 na tehdejší satelitní platformě Czech Link. Dnes se vysílá nejen v paketu CS LINK ale také i v sítích Digi TV a UPC Direct a ve většině kabelových sítí na území České republiky a Slovenska.

Záměrem přejmenování Galaxie sport na Nova sport je podpora úspěšné značky Nova, pod kterou již funguje od roku 1994 celoplošná TV Nova a od prosince 2007 filmový a seriálový kanál Nova Cinema. Přejmenování stanice Galaxie sport na Nova sport je naplánováno na podzim letošního roku.





Reklama




Vybrané články