Quantcast

Polsat 2 ukončil satelitní FTA vysílání

| redakce | tiskobrázek k článku: Polsat 2 ukončil satelitní FTA vysílání

Dnes 18. října 2008 pět minut po půlnoci byla ukončena distribuce volně vysílané verze polské komerční stanice Polsat 2. Termín zakódování satelitního signálu kanálu byl mnohokrát odložen. Provozovatel nabízel všem kabelovým operátorům za symbolickou 1 zlotých set top boxy pro příjem programu Polsat 2 ze satelitu.

Mnoho kabelových operátorů stále ale není připraveno na příjem kódovaného signálu Polsat 2 ze satelitu, což se může projevit v dočasné nedostupnosti programu pro některé zákazníky polských kabelových sítí.

Polsat 2 byl do odpojení FTA verze na satelitu Hot Bird (13°E) dostupný nejen všem zákazníkům paketu Cyfrowy Polsat ale také konkurenčních platforem Cyfra+ a N a také i všem majitelům satelitních FTA kompletů. Od okamžiku zakódování stanice je program dostupný ze satelitu pouze zákazníkům paketu Cyfrowy Polsat a také některých kabelových sítí.

Program Polsat 2 se vysílá na satelitu Hot Bird 6 (13°E), na kmitočtu 11,158 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4, service ID 13110, video PID 401, audio PID 402, CA systém Nagravision 2/3.

Platforma Cyfrowy Polsat doposud vysílala dvě verze stanice Polsat 2 - free to air a kódovanou. Na místě FTA verze Polsat 2 (ID: Test P2) se objevila kódovaný signál Polsat Play (CA Nagravision 2/3).

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články