Quantcast

BBC HD a další BBC stanice v paketu Canal Digital

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: BBC HD a další BBC stanice v paketu Canal Digital

Začátkem prosince došlo ve skandinávské digitální satelitní placené televizi Canal Digital k výrazným změnám v nabídce programů BBC (British Broadcasting Corporation). Společnost BBC Worldwide uvedla na severu Evropy nové digitální stanice, včetně BBC HD.

Canal Digital se stává první satelitní pay-tv, která začala nabízet program BBC HD. Ten přináší vybrané pořady produkované BBC - konkrétně informace, seriály a dokumentární filmy. BBC HD v paketu Canal Digital přináší odlišný program od stanice téhož názvu v rámci paketu Freesat na družici Astra 2D (28,2°E). Program BBC HD je šířen prostřednictvím satelitu Thor 5 (0,8°W), na kmitočtu 12,015 GHz, polarizace horizontální, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK v systému Conax.

Druhou novinkou BBC Worldwide na severu Evropy je lifestylový program BBC Lifestyle. V paketu nahradil gastronomický kanál BBC Food. Stanice BBC Lifestyle se vysílá v paketu Canal Digital, na družici Thor 5, na kmitočtu 11,229 GHz, pol. H, SR 24500, FEC 7/8, DVB-S/MPEG-2. Signál je kódován systémem Conax.

Třetím programem pod značkou BBC je vzdělávací stanice BBC Knowledge. Program odstartoval na družici Thor 5 (0,8°W), na freq. 11,309 GHz, pol. V, SR 24500, FEC 7/8, CA Conax.

A konečně čtvrtým programem BBC ve Skandinávii je BBC Entertainment. Kanál se zábavními formáty BBC je šířen na stejném satelitu, na freq. 11,325 GHz, pol. H, SR 24500, FEC 7/8, DVB-S/MPEG-2, CA Conax, kde nahradil původní program BBC Prime. Ten je postupně stahován ze zemí celé Evropy (začátkem letošního roku byl stažen z paketu UPC Direct).

Diváci na severu Evropy mohou přijímat nyní celkem pět programů BBC. Tím pátým je free-to-air zpravodajský kanál BBC World News vysílaný na kmitočtu 11,325 GHz, pol. H, SR 24500, FEC 7/8, DVB-S/MPEG-2.





Reklama




Vybrané články