Quantcast

České MTV? Zřejmě již příští rok

| Tisk

logoJeště nedávno jsme na dotaz ohledně možného spuštění české verze MTV dostali zamítavou odpověď. Dnes, jak se ukazuje, je všechno jinak. Americký koncern Viacom, kterému patří mj. hudební televize MTV a VH1, zvažuje spuštění české verze celosvětově populární televize MTV.

Síť MTV Europe se postupně rozšiřuje a dnes již nabízí hlavní programy MTV UK/MTV Ireland, MTV France, MTV Espaňa, MTV Portugal, MTV Italia, MTV Germany, MTV Polska, MTV Sweden/MTV Nordic, MTV Russia, MTV Romania a konečně MTV Europe. Přičemž posledně uvedená verze se šíří mj. na české, slovenském a maďarském trhu díky digitální satelitní televizi UPC Direct (družice Astra 19,2°E). Vedle "základních" programů nabízí MTV Networks také speciální digitální žánrové kanály - MTV Hits UK, MTV Hits Italy, MTV Base, MTV Dance, MTV2 Europe, MTV2 Pop, MTV Classic, MTV Brand New.

MTV Czech bude mít svoje sídlo v Praze, odkud bude vysílat program připravovaný převážně českým týmem. Vysílání bude podléhat českému regulačnímu orgánu, kterým je Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Z pohledu programu by se české MTV nemělo dostat do podobných problémů, do kterých se dostala MTV v Polsku díky vysílání reality show. MTV Polska je distribuovaná z Londýna a podléhá britskému regulátorovi Ofcomu. V případě českého MTV se chce provozovatel přizpůsobit českému regulátorovi.

Na nedávném 12.zasedání RRTV, které se konalo 1. a 2.června, Rada odlouhlasila zařazení programu MTV/Lifestyle do experimentálního digitálního vysílání DVB-T společnosti Czech Digital Group (CDG).

Podle Deana Possenniského, manažera pro nové trhy MTV Europe, potřebuje MTV dostupnost signálu pro nejméně 1,5 miliónu diváků, což může nabídnout právě digitální pozemní televize, která zahájí pravidelné vysílání v České republice zřejmě již letos.

Nejdůležitějšími zadavateli reklamy budou pro českou MTV firmy jako: Oskar, Eurotel, Time Out, Kenvelo, Diesel či Coca-Cola.



podle
Česká mutace MTV začne vysílat asi už příští rok


redakce





Reklama




Vybrané články