Quantcast

Červencové novinky na satelitech

| Tisk

I v sedmém měsíci roku 2004 se můžeme těšit na řadu nových satelitních programů. Někteří broadcasteři dali nahlédnout do své televizní kuchyně. Díky nim Vás můžeme seznámit s několika novými programy, které odstartují během července. Tentokrát nové programy neřadíme podle data zahájení vysílání, neboť někteří provozovatelé přesný termín startu neuvedli.

ORF2 EUROPE
Rakouská veřejnoprávní televize ORF již delší dobu zvažovala nekódované satelitní vysílání svých pořadů a chtěla tím tak navázat na populární vysílání mix-kanálu ORF SAT, který se vysílal v rámci německé platformy ZDF.Vision a nabízel kombinovaný program ORF2 a turistického kanálu TW1.

Nový kanál ORF2 Europe startuje, podle posledních informací, 5.července v rámci balíku ORF Digital na družici Astra 19,2°E, na frekvenci 12,692 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6. Již v minulých dnech se v paketu ORF Digital objevil testovací kanál "ORF2 E".

ORF2 Europe nabídne nekódované vysílání stanice ORF2. Kanál bude startovat denně v 16:00 hodin a končit 30 minut po půlnoci. Zbývající část programu ORF2 a kompletně celý ORF1 bude nadále zakódován systémy Betacrypt, Nagravision Aladin a Cryptoworks.

O2
Uprostřed léta se rozšíří nabídka ruských videoklipových stanic o nový ruský hudební kanál O2.

Stanice O2 bude šířena v ruských kabelových sítích, pomocí satelitu a též přes některé regionální televizní kanály.

O2 se bude značně odlišovat od současných ruských hudebních stanic. Stanice má nabízet výhradně klipy domácích interpretů. Provozovatel divákům dále nabídne živá vystoupení ruských hvězd či interaktivní hudební pořady.

Testovací vysílání O2 se objevilo na ruské telekomunikační družici LMI-1 (75°E), na frekvenci 12,518 GHz, polarizace vertikální, SR 22000, FEC 7/8. Zkušební vysílání není kódováno. Signál je možné přijímat i v České republice a na Slovensku.

DTV VIASAT
Dne 1.7.2004 rozšiřuje dostupnost ruská televizní stanice DTV Viasat.

DTV Viasat se dne 1.7.2004 objeví na ruské družici LMI-1 (75°E), na frekvenci 12,518 GHz, polarizace vertikální, SR 22000, FEC 7/8. DTV Viasat si budou moci naladit diváci od Moskvy až po Vladivostok, kde bude dosahovat EIRP hodnot od 48 do 46 dBW. Družici je možné přijímat i u nás. Pro příjem postačí parabola o průměru okolo 100 cm. Dostupné informace neuvádějí, zda bude signál kódován. Připomeňme, že DTV Viasat se na uvedené družici objevila již koncem března letošního roku.

DTV Viasat nabízí divákům program v jedinečném stylu - tzv. 7 v 1. Každý programový den je vyprofilován. Pondělí je "evropské" a patří přenosům a programům, které se týkají Evropy - umělecké filmy evropských tvůrců. Úterý je věnováno historii. DTV nabízí zajímavé dokumentární seriály o významných událostech a pohledů do minulosti. Středa je tzv. "autorský den". Divákům nabízí experimentální TV tvorbu a autorské filmy. Čtvrtek přináší skutečný pohled na svět - nové reality show, dokumentární filmy o katastrofách, kriminálních případech, pořady o tajemství armády a zvláštních služeb. Páteční program nabízí pořady a filmy o dobrodružství a cestách. V sobotu najde divák v programu DTV Viasat pořady o různých zálibách a zájmech. A konečně neděle je den smíchu. DTV Viasat nabízí nové i klasické zábavné show, seriály a komedie.

DTV Viasat provozuje společnost TNS Gallup Media. Stanici DTV Viasat může v Rusku přijímat 55 miliónů diváků ve 350 městech.

The Soundtrack Channel
V polovině července odstartuje testovací vysílání nového žánrového kanálu The Soundtrack Channel. Stanice bude vysílat v rámci britské pay-tv platformy Sky Digital na pozici 28,2/28,5°E. A co je hlavní: kanál nebude kódován.

Pravidelné vysílání stanice The Soundtrack Channel se má objevit ještě během července 2004. Připomeňme, že stanice z technických a finančních důvodů svůj start několikrát odložila.

The Soundtrack Channel se zavděčí převážně hudebně-filmovým fanouškům. Stanice bude vysílat hudbu a videoklipy s filmovou hudbou.

THE ADVERT CHANNEL
Již během července se rozšíří britská satelitní platforma Sky Digital o nový interaktivní reklamní TV kanál.

Zip TV, interaktivní reklamní společnost, plánuje v nejbližších týdnech uvést interaktivní reklamní televizní stanici od investorů Morgan Ventures.

Provozovatel stanice tvrdí, že hodlá nabízet reklamu novou cestou k divákům - přes interaktivní televizi.

Partnery Zip TV jsou mj. Honda, COI Communications, Procter & Gamble, BT a Unilever

MGM


Dne 1.července 2004 odstartuje vysílání španělská verze filmového kanálu legendárního hollywoodského studia MGM (Metro Goldyn Mayer).

Španělská verze MGM se objeví v rámci "kabelového" paketu Media Park na družici Hispasat 1C/1D (30°W), na kmitočtu 12,149 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. Signál bude kódován systémem Nagravision 1.

Filmový kanál MGM funguje v několika zemích - mj. i v Německu, kde vysílá v rámci platformy Premiere, v Řecku (Nova Hellas) či Turecku (Digiturk).

PRIMA FILA
Provozovatel italské pay-tv platformy Sky Italia hodlá k 1.7.2004 rozšířit počet PPV (pay per view) kanálů Prima Fila. Současných 17 aktivních kanálů Prima Fila rozšíří provozovatel o nových 13 PPV programů. Připomeňme, že programy Sky Italia se vysílají přes satelity Hot Bird (13°E). Signály jsou kódovány systémy Seca Mediaguard2 a Videoguard. Přičemž kódování v Seca2 bude v letošním roce ukončeno.

redakce





Reklama




Vybrané články