Quantcast

RRTV udělila licenci HBO pro Polsko, Slovinsko a Chorvatsko

| Tisk

logoRada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila licenci společnosti HBO pro vysílání v Polsku, Slovinsku a Chorvatsku. Licence je určena pro satelitní vysílání a udělena na 12 let.

"Ve Slovinsku a Chorvatsku začne HBO vysílat během dvou až tří týdnů," řekl ČTK ředitel HBO v České republice Luboš Jetmar. V Polsku již HBO vysílá, ale provozovatel kanálu získal licenci pro vysílání ve Velké Británii. HBO se nyní rozhodla získat licenci pro Polsko v České republice. Podle Jetmara již dříve získala HBO v Praze licence k vysílání v České republice, Slovensku, Rumunsku a Bulharsku. Jedinou výjimkou je Maďarsko.

"Je pro nás praktické mít licence v jedné zemi a případné věci řešit s jednou radou pro rozhlasové a televizní vysílání," řekl pro ČTK Jetmar. Firma podle něj má samozřejmě plány na další rozšíření. "Logicky se nabízí další postjugoslávské země," dodal.

Podle místopředsedy RRTV Jiřího Šenkýře se dá očekávat trend, kdy do České republiky budou mířit další vysílatelé. "Máme nejmenší poplatky v Evropě a směrnice Evropa bez hranic umožňuje vysílat z kteréhokoliv státu," řekl Šenkýř s tím, že pokud vysílatel splňuje všechny náležitosti, není důvod licenci neudělit.



HBO používá k distribuci programů HBO, AXN, Supermax a dalších programů izraelské telekomunikační satelity Amos-1 a Amos-2 na pozici 4°W. Signály jsou kódovány profi systémem Power VU firmy Scientific Atlanta. Individuální příjem je možný v České republice, Slovensku a Maďarsku jen v rámci digitální satelitní placené televize UPC Direct (Astra 1G na 19,2°E). HBO, HBO2 jsou šířeny jako prémiové kanály (za příplatek). HBO má v Polsku kanály HBO a HBO2. Pro DTH (direct to home) jsou šířeny v rámci placené televize Cyfra+ (Hot Bird 13°E).

podle MaM, ČTK
redakce





Reklama




Vybrané články