Quantcast

Říjnové novinky na satelitech

| Tisk

Na měsíc říjen oznámila řada broadcasterů start nových kanálů. Pojďme se seznámit s jednotlivými novými programy, které nezatajili start v průměhu desátého měsíce roku 2004.

PREMIERE DIRECT
Mnichovský provozovatel placené televize Premiere (Astra 19,2°E) oznámil, že připravuje změny v pay-per-view kanálech Premiere Direct. Od 1.10. nabídne broadcaster větší výběr exklusivních filmů a eventů v novém designu.

Nabídka filmových kanálů Premiere Direct ze zvýší ze tří na 5. Změní se také k 1.10. vysílací časy filmů: filmy budou v nabídce ne 3 dny ale celý týden. Nabídka kanálů Premiere Direct se bude měnit většinou ve čtvrtek. Premiere Direct nabídne nadále i sportovní eventy přenosy Formule 1, fotbal, box a wrestling pro všechny abonenty.

Pořady na Premiere Direct si mohou abonenti objednat přes internet, SMS či hot-linku. Větší požitek z filmových kanálů přináší vysílání v 16:9, audia v Dolby Digital 5.1 a možnost volby mezi originálním zvukem a německým dabingem.

TV2 CHARLIE
Dne 1.10.2004 odstartuje nový dánský kanál TV2 Charlie. Stanice bude zaměřena na starší diváky (40+) a bude protiváhou k stanici TV2 Zulu, která je naopak věnována mladým divákům.

TV2 Charlie hodlá nabídnout britské filmy (dramata) od společnosti Granada International jako např. Hornblower, Kavanagh QC, The Vice, Jeeves & Wooster, The Brief, Moll Flanders, Catherine Cookson titles, Peak Practice, The Hunt či Brideshead Revisited.

Testovací vysílání TV2 Charlie se již objevilo ve skandinávské digitální satelitní placené televizi Canal Digital, družice Thor 2 (0,8°W), freq. 11,404 GHz, polarizace vertikální, SR 24500, FEC 7/8. Signál je kódován systémem Conax.

TELIF TV
Dne 1.října 2004 se rozšíří nabídka televizních stanic z Francie o několik regionálních kanálů.

Na satelitu Astra 19,2°E se objeví programy V0-TV, Telesonne, TVM a Tele Est Pars na společném kanálu pod značkou TELIF. Identifikace kanálu se objevila na kmitočtu 11,509 GHz, polarizace vertikální, SR 22000, FEC 5/6.

PINK TV
Dne 25.žíjna 2004, po několika odkladech, zahájí pravidelné vysílání nový francouzský minoritní kanál Pink TV.

Podle informací z tiskové zprávy, bude vysílač zaměřen na úzkou cílovou skupinu - na gaye a lesbičky. Pink TV bude vysílat jak přes satelit Astra a Hot Bird, stejně tak přes kabelové sítě ve Francii i ADSL.

Stanice bude šířena jako placený kanál za 9 euro měsíčně. Do roku 2007 chce provozovatel Pink TV získat 200 tisíc abonentů.

V programu Pink TV se objeví filmy dokumentární pořady, seriály, komedie, kulturní pořady, magazíny a také sexuální poradna. Na Pink TV se dále objeví talk show a hudební pořady. Kanál bude vysílat 24 hodiny denně 7 dní v týdnu.

ARAB TOURISM CHANNEL
Skupina íránských a arabských investorů oznámila, že připravuje start prvního satelitního kanálu na Středním východě, který bude podporovat turistiku v arabském světě. Arab Tourism Channel bude od poloviny října vysílat zpočátku zkušebně 4 hodiny denně z Dubaje, odkud bude signál uplinkován na satelit Arabsat 2A.

Ali Fahed, ředitel kanálu v Bejrúru, řekl, že vysílání bude v prosinci prodlouženo na 8 hodin programů denně. Dodal, že kanál by měl hlavně přinést dokumentární programy, reality TV show a talk show.

Ředitelem kanálu a hlavním investorem je Mohsen Al Saffar, íránský obchodník, který je také šéfem společnosti Eurasia media production. Další menší investoři jsou z Libanonu a dalších zemí. Kanál je registrován v Londýně s kapitálem 1 milión liber. Stanice bude vysílán v arabštině. V další fázi plánuje vysílání zvukové podnosné kanálu i v angličtině a francouzštině.

TALK SPORT TV
Kelvin MacKenzie plánuje spustit televizní verzi rozhlasové stanice TalkSport. Talk Sport TV bude přinášet zpravodajství, rozhovory a sportovní přenosy, kterým se věnuje stejnojmenná rozhlasová stanice.

Talk Sport TV zahájí vysílání v paketu Sky Digital (Astra2 / Eurobird-1) 4.října 2004 a bude zpočátku vysílat šest hodin denně (od 17:00 do 23:00 hodin) na kanálu stanice Get Lucky TV (EPG kanál č.235; satelit Eurobird-1, 28,5°E, kmit. 11,224 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 2/3).

Vysílací čas Talk Sport TV nebyl vybrán náhodou. Jak sdělil pan MacKenzie, lidé si mohou při cestě z práce domů naladit v automobilech rozhlasovou stanici, doma si pak mohou pustit televizní podobu Talk Sport.

WILLIAM HILL TV
Nekódovaný sportovní kanál od boomakera William Hill odstartuje 6.října 2004 v digitální satelitní televizi Sky Digital (satelity Astra 2 + Eurobird-1). William Hill TV nabídne přímé přenosy zavodů chrtů a americké dostihy s možností sázení a interaktivních her. Kanál se objeví na EPG kanále č. 425 (aktuálně je zde vysílán program I-Sports TV).

Závody chrtů budou zpočátku vysílány od úterý do soboty (včetně nocí) se sérií přenosů ze závodních drah v Brough Park a Sunderland. V dalších měsících bude vysílání rozšířeno na 7 dní v týdnu.

HD1
Společnosti NSAB a Euro 1080 Nordic podepsaly kontrakt, který umožní šíření HDTV kanálu HD1 přes satelit Sirius pro severské a pobaltské země.

HD1 odstartuje na satelitu Sirius (5E) v průběhu měsíce října. Kanál HD1 nabízí hudební pořady, sport, magazíny o životním stylu, populárně-naučné pořady.



HD1 je vůbec první HDTV kanál v Evropě. V součanosti můžeme přijímat řadu pořadů stanice volně, nové pořady HD1 jsou již kódovány. HD1 vysílá pro DTH ze satelitního systému družic Astra 19,2°E. Přenosová trasa je na satelitu Astra 3A (23,5°E).

24.cz
24.cz je nový český televizní kanál, kterému Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila licenci. Stanice bude přinášet živé a nesestříhané jednání Poslanecké sněmovny, Senátu, tiskových konferencí vlády a možná i prezidenta republiky.

Kanál získal licenci na 12 let. Stanici bude provozovat olomoucká společnost Region Media. Vysílání bude zajišťovat prostřednictvím družice. Jedním ze čtyř společníků firmy je Leoš Pohl ze společnosti Czech Digital Group, která již provozuje experimentální digitální vysílání.

Parlamentní kanál, chce začít vysílání na státní svátek 28.října 2004. Program se má objevit v sítích kabelových operátorů, na satelitu a v rámci zmíněného experimentálního digitálního vysílání (DVB-T). Technické zázemí pro vysílání zajistí provozovateli společnost UPC Česká republika.

redakce





Reklama




Vybrané články