Quantcast

Nové digitální TV programy v Německu

| Tisk

Podzim plný nových televizních programů. Tak lze asi nejstručněji popsat situaci u našich západních sousedů. Zemský mediální ústav dal v Německu v minulých dnech a týdnech zelenou několika novým žánrovým kanálům. Některé nové TV stanice již začaly vysílat.

V německých kabelových sítích se objeví kanály Vitalissimo a Starblitz. Starblitz byl již zařazen do nabídky paketu Kabel!Vision. Stanice vysílá denně od 6:00 do 23:00 hodin lidovou hudbu. Ve střednědobém horizontu je plánován přechod na nepřetržité 24 hodinové vysílání. Oba kanály jsou šířeny způsobem pay-per-channel (plať za kanál) a provozovatel stanic je Prima TV GmbH.

Další licenci získal kanál Wein TV. Kanál již zahájil zkušební vysílání na satelitu Intelsat 10-02 (1°W), na kmitočtu 12,512 Ghz (polarizace horizontální, SR 3255, FEC 3/4). Stanice se zároveň objeví v nabídce kabelové televize Kabel Deutschland. Wine TV bude vysílat 24 hodiny denně v němčině a angličtině. V programu se objeví vše na téma víno a životospráva.

Focus TV Gesundheit bude od počátku šířen jako pay-tv kanál. Vysílač má být financován z příjmů z interaktivních pořadů. Vedle nich stanice nabídne služby přes telefon, internet a SMS. Vedle magazínů o výživě, péči, životním stylu, cestování, sportu, medicíně a výzkumu chce Focus TV Gesundheit přinést také talk show.

Německá odnož úspěšného amerického žánrového vysílače The History Channel se má stát součástí nabídky placené televize Premiere a také nabídky operátora německé kabelové televize Kabel Deutschland.

Dětské kanály Toon Disney a Playhouse Disney, které se vysílají již několik let ve Velké Británii, Španělsku a Francii, se objeví také na německém trhu. Provozovatelem obou kanálů je Buena Vista (Germany) GmbH. Toon Disney nabídne animované programy a filmy z dílny Disney. Program je určen pro děti ve věku od tří do 13ti let. Na mladší diváky ve věku od tří do sedmi let se specializuje i kanál Playhouse Disney. Oba kanály budou šířeny jako placené kanály; stanice se pravděpodobně objeví v nabídce pay-tv Premiere, kde se již vysílá Disney Channel.



Další licenci k provozování televizního kanálu získal provozovatel stanice 1 2 3tv. Kanál se stane obdobou nabídkových televizí.

Dle TN

redakce





Reklama




Vybrané články