Quantcast

HBO spustí ve střední Evropě filmový kanál Cinemax

| Tisk

logoJak jsme již na stránkách parabola.cz informovali, v průběhu prvního čtvrtletí příštího roku hodlá společnost HBO Central Europe spustit nový placený kanál s názvem Cinemax.

Cinemax budou mici sledovat diváci v České republice, Polsku, Maďarsku, na Slovensku, v Rumunsku a Bulharsku. Podle sdělení Krisztiny Homolayové z HBO Central Europe bude Cinemax na rozdíl od kanálu HBO vysílat pouze filmy. V Česku, Maďarsku a na Slovensku bude program dabovaný, v Polsku budou filmy podle tamních zvyklostí namluveny jedním hlasem. V Rumunsku a Bulharsku bude program opatřen titulky.

Cinemax bude vysílat 18 hodin denně během týdně a o víkendech bude vysílat 24 hodiny denně. Na novém filmovém kanále se mohou diváci těšit nejen na filmy s hvězdným obsazením ale prý i na díla nezávislých filmařů.

Každý večer v týdnu bude program stanice věnován vybranému tématu. Například v pondělí to budou filmy určené hlavně ženám, čtvrtky budou patřit filmové klasice, sobotní večery premiérám.

Ačkolik Cinemax ještě nevysílá, HBO Česká republika spustila v minulých dnech testovací provoz domácí stránku stanice. Na adrese www.cinemaxtv.cz najde uživatel v titulku stránky "Cinemax - the channel for real movie lovers!". Na samotné stránce je pouze logo a textová informace "Přinesli jsme vám HBO. Nyní vám přinášíme Cinemax - kanál pro opravdové milovníky filmu. Brzy ve vaší televizi."

Cinemax se zřejmě objeví v nabídce digitální kabelové televize společnosti Karneval Media. Podle výsledků jednání s dalšími operátory bude Cinemax zařazen i do dalších nabídek. V úvahu přichází i zařazení do nabídky placené digitální televize UPC Direct, která divákům přináší skromnou nabídku filmových kanálů. V základní nabídce je pouze Hallmark Channel, HBO a HBO2 jsou prémiovými kanály (za příplatek).



Společnost HBO Central Europe zajišťuje vysílání kanálů HBO (HBO, HBO2) v devíti zemích střední a východní Evropy (v Česku, Slovensku, Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, Moldávii, Chorvatsku a Slovinsku).

podle MaM

redakce





Reklama




Vybrané články