Quantcast

Prosincové novinky na satelitech

| Tisk

Na poslední měsíc roku letošního roku připravila řada broadcasterů několik nových volných i kódovaných programů. Nabídka nových programů bude poměrně pestrá a satelitní divák bude mít i v prosinci možnost si naladit řadu nových stanic. Které to budou?

TRAUMPARTNER TV
Stanice odstartuje 1.prosince 2004 s mottem "Wir sehen uns im Fernsehen!" (Uvidíte se v televizi). Kanál nabídne prostor pro vyhledání vhodného partnera či partnerky.

Nosným prvkem stanice Traumpartner TV bude interaktivita. Divák bude moci denně mezi 6:00 a 22:00 hodinou posílat SMS a pomocí textových zpráv flirtovat s ostatními diváky prostřednictvím televizní obrazovky.

Traumpartner TV se - podle slov provozovatele - bude odlišovat od všech známých programů. Obrazovka bude pomyslně rozdělena na 3 okna. V jednom se budou zobrazovat SMS zprávy diváků spolu s fotografií. Druhé okno bude patřit moderátorovi stanice, který bude diskutovat s TV diváky. A konečně třetí část obrazovky bude patřit profily nezadaných diváků s fotografií, poštovním směrovým číslem a značkou. Program stanice bude produkován v kolínském studiu CBC.

Začátkem listopadu 2004 sartuje online-platforma nového digitálního tématického kanálu. Na internetových stránkách www.traumpartner.tv mohou (hlavně) nezadaní vložit svůj profil spolu s fotografií, který se v prosinci objeví na televizní obrazovce Traumpartner TV. Divák, který chce sledovat "Traumpartner TV" a chce využít interaktivních prvků, které provozovatel nabízí, musí mít dvě věci: digitální satelitní receiver a mobilní telefon. Za odeslání SM zprávy do chatu Traumpartner zaplatí 49 centů.

Traumpartner TV je interaktivní tématický kanál RTL Group. Program bude produkovat a za obsah Traumpartner TV bude zodpovídat kolínská firma Traumpartner TV GmbH, dceřinná firma RTL Newmedia. Jednatelem firmy je Martin Sacht, předsedou představenstva je Dr. Constantin Lange, který je zároveň vedoucím obchodu RTL Newmedia.

Traumpartner TV bude vysílat volně v digitálním přenosu přes nejsledovanější satelitní systém družic Astra na pozici 19,2°E. Vysílání se objeví v paketu RTL World, na kmitočtu 12,187 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, kde se v minulých dnech objevil test program této stanice.

CHANNEL S
Britská digitální satelitní televize Sky Digital se v prosinci rozroste o další asijský televizní kanál.

Na 16.prosinec 2004 je naplánován start nového asijského zábavního kanálu Channel S.

Stanice bude zpočátku vysílat na EPG kanále č.827, kde bude sdílet prostor s program ATN, která vysílá přes Eurobird-1, kmit. 11,224 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 2/3. Na samostatném kanále bude Channel S vysílat od února 2005.

Stanice nabídne mj. dokumentární pořady, zpravodajství, pořady o cestování a lifestylové magazíny. Program bude šířen v Sylheti, což je nejrozšířenější bengálský dialekt ve Velké Británii.

RADIO TOTAL ROCK
Od 1.prosince 2004 bude britská rozhlasová stanice Total Rock po dlouhé době opět vysílat přes satelit. Total Rock bude vysílat v rámci nového projektu WRN On Air na SKY EPG kanále č.938 (Eurobird-1, freq. 11,390 GHz, pol.V, SR 27500, FEC 2/3). Testovací vysílání bylo zahájeno již v polovině listopadu 2004.

Pravděpodobně již na jaře 2005 získá stanice Total Rock vlastní kanál v paketu Sky Digital a síť WRN On Air pak opustí.

BOOMERANG
Španělská digitální platforma Digital+ rozšíří k 1.12.2004 svoji nabídku o dětský kanál Boomerang. Stanice vysílá kultovní animované filmy z minulých dekád.

Diváci kanálu se mohou těšit na filmy tvůrců Hanna Barbara (Tom a Jerry, Scooby Doo či Heidi). Paket Digital+ je dostupný na satelitu Astra 19,2°E (CA Seca Mediaguard 2) a Hispasat 30°W (CA Nagravision2).

Parametry příjmu: Astra - kmit. 10,788 GHz, polarizace vertikální, SR 22000, FEC 5/6.
Hispasat 30°W - freq. 12,303 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4.

LIVING TV2
Provozovatel britské stanice Living TV, jehož sledovanost za poslední rok vzrostla o 60%, připravuje start nového kanálu. Living 2 zahájí kódované vysílání na platformě Sky Digital 13.prosince 2004 a bude vysílat denně od 10:00 do 01:00 hodin středoevropského času. Stanice mj. nabídne rozšířené vysílání reality show.

Nový kanál bude dostupný vedle existujícího kanálu Living+, který nabízí program stanice Living TV s hodinovým posunem. Za Living TV2 bude zodpovídat Flextech, vlastník kanálu, který tím spustí již šestý televizní kanál během dvou let.

Flextech dále oznámil, že zakoupil televizní práva na nová americká dramata Life As We Know It a Grey's Anatomy. Práva zahrnují satelitní, kabelovou a volnou TV.

PARAMOUNT COMEDY CHANNEL
K 1.prosinci 2004 se opět rozšíří programová nabídka italské pay-tv platformy Sky Italia (Hot Bird 13°E) o další zábavní kanál.

Po Velké Británii, Irsku a Španělsku expaduje tentokrát do Itálie stanice Paramount Comedy Channel. Televize nabídne populární americké seriály jako MASH či Happy Days.

Signál stanice bude zakódován systémem Seca Mediaguard2 a Videoguard. Test stanice se objevil na kmitočtu 12,341 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4.

CNL - CHRISTIAN NEW LIFE
Kazachstánská televize pro věřící - CNL (Christian New Life) - připravuje rozšíření vysílání.

Od 1.12.2004 bude stanice vysílat denně 15 hodin (od 10:00 do 01:00 hodin středoevropského času). Během první poloviny příštího roku bude vysílání rozšířeno na 24 hodinový provoz.

CNL vysílá volně na družici Hot Bird 13°E, na transpondéru izraelské společnosti RR Satellite Communications, na kmitočtu 12,207 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. PIDy 3329/3330. Program je vysílán v ruském jazyce.

AL MISHAT
V nejbližší době zahájí satelitní vysílání nový televizní kanál z Kuvajtu. Stanice se bude nazývat Al-Mishat a bude propagovat turistické hodnoty arabského světa.

Khalid Ashur, který zodpovídá za projekt stanice, na tiskové konferenci řekl, že nový kanál se stane ideální reklamou pro Araby, který bude prezentovat kulturu a historii regionu.

Kanál Al-Mishat zahájil zkušební vysílání koncem listopadu, v prosinci odstartuje 'ostré' vysílání na egyptském satelitu Nilesat 101/102 (7°W), na kmitočtu 11,766 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, 3/4.

PREMIERE MUSIC STUDIO
Mnichovský operátor placené televize Premiere (satelity Astra 19,2°E, CA Nagravision Aladin) se připravuje na významnou změnu v pay-audio kanálech. K 1.12.2004 se z hudebních audio stanic Music Choice Europe stanou kanály Premiere Music Studio.

Poprvé abonenti Premiere získají přístup k informacím o vysílané skladně (interpret, titul, název alba). Tyto doplňkové informace vyvolá uživatel pomocí dálkového ovladače. Premiere zároveň spustí 4 nové kanály - Soft Rock, Reggae, Blues a Special Event. Zároveň budou nahrazeny současné kanály Latin, Cool + Easy, Film + muzikal a Orchestrale Werke.

Od 1. do 30.12.2004 bude na kanále Special Event přenášen program Christmas Special, poté do 1.1.2005 Silvesterparty.

Premiere Music Studio bude obsahovat následujících 21 pay-audio stanic:

UK Hits (staré jméno: Hitliste)
Soft Rock (nově)
Alternative Rock
Hard Rock
Classic Rock
Deutsche Charts (původně: Deutsche Hits)
Schlager
70er/80er (spůvodní název: Zlato)
50er/60er (starý název: Old Gold)
Love Songs
Jazz
Dinner Party (původní název: Easy Listening)
Klassik
Country
New Country
Soul Classics


Blues (nový)
Reggae (nový)
R&B/Hip Hop (starý název: Hip Hop/R&B)
Dance
Special Event (nový).

ORF DIGITAL
Od zhruba poloviny prosince bude rakouská veřejnoprávní ORF používat další transpondér - přesněji část dalšího transpondéru. Na kmitočtu 12,663 GHz (polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6) se má v budoucnu objevit několik rakouských regionálních televizních a rozhlasových stanic. Uplink bude zajišťovat právě ORF.

redakce





Reklama




Vybrané články