Quantcast

Eurosport připravuje třetí TV program

| Tisk

logoProvozovatel panevropského sportovního kanálu Eurosport připravuje již třetí televizní kanál - Eurosport 2. Nový kanál bude přinášet více adrealinových sportů a programově bude zaměřen na mladší diváky. Ve vysílání se objeví mj. přenosy z badmintonu či bowlingu. Program bude doplněn aktuálními sportovními výsledky.

Eurosport 2 zahájí vysílání již 10.ledna 2005. Nový kanál se má v první fázi objevit jen ve Skandinávii, kde se s největší pravděpodobností objeví v nabídce skandinávské digitální satelitní placené televize Canal Digital (satelity Thor 2/3, Intelsat 10-02), kde bude zakódován systémem Conax. Další expanze zatím provozovatel stanice neplánuje. Je překvapivé, že se Eurosport 2 neobjeví ani v největší evropské pay-tv platformě Sky Digital.

O EUROSPORTU
Panevropský sportovní vysílač Eurosport zahájil vysílání v roce 1991. Do roku 2000 jej vlastnily společnosti TF1 (první komerční stanice v Evropě), ESPN (Disney), Canal+ (provozovatel první placené televize v Evropě). Od února 2001 stanici Eurosport ze 100% vlastní TF1. Sídlo stanice je v Paříži.

K programu stanice Eurosport má přístup více jak 98 miliónů domácností v 54 zemích. Program Eurosportu je vysílán v 18ti evropských jazycích (německy, anglicky, holandsky, francouzsky, španělsky, švédsky, finsky, dánsky, česky, rusky, maďarsky, polsky, italsky, portugalsky, rumunsky, norsky, turecky a řecky). Provozovatel má uzavřeno více jak 8000 kontraktů. Eurosport sleduje denně více než 21 miliónů diváků.

Eurosport vysílá volně v analogovém přenosu na družici Astra 1C (19,2°E), na transpondéru č.4, na kmitočtu 11,259 GHz, polarizace vertikální, anglický komentář je na podnosné 7,02 MHz, německý na 7,20 MHz. V digitálním přenosu se vysílá volně jen Eurosport Germany a to v rámci německého veřejnoprávního multiplexu ZDF.Vision, na družici Astra 19,2°E, na kmitočtu 11,954 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. V jiných jazycích je stanice Eurosport součástí programových balíků pay-tv.



V září 2000 uvedl Eurosport svůj druhý program - sportovně-informační kanál Eurosport News. Oba programy - Eurosport a Eurosport News jsou součástí programové pay-tv nabídky UPC Direct (Astra 19,2°E).

dle TN, Eurosport

redakce





Reklama




Vybrané články