Quantcast

Nové ruskojazyčné programy

| Tisk

logoDigitální televizní podzim zažívají nejenom naši západní sousedé, ale také diváci v Rusku, kde startuje hned několik nových televizních ruskojazyčných programů. Všechny se objeví v pay-tv platformě NTV Plus na satelitu Eutelsat W4 (36°E; systém Viaccess PC 2.5). Pojďme si jednotlivé programy představit.

NOSTALGIA
Ruský hudebně-publicistický kanál bude věnován kultuře 60. až 80.let minulého století. Kanál přinese videoklipy a filmy z uvedené doby, dále dokumentární filmy v retro módu a designu. Na Nostalgii bude moci divák zavzpomínat i na hvězdy scén a pořady s copyrightem Sovětské televize opět z let 60. až 80., kdy byly populární pořady "Kinopanorama" či "Muzikalnyj ring". Nostalgia přinese i nahrávky koncertů a populárních muzikálů z posledních čtyřiceti let jako "Jesus Christ Superstar", "Hair" a další.

Nostalgia bude vysílat 18 hodin denně. Zahájení vysílání je naplánováno na polovinu listopadu.

MGM CHANNEL
Ruská satelitní televizní síť NTV Plus a filmový koncern Metro Goldwyn Mayer oznámili, že začnou distribuovat v Rusku ruskojazyčnou verzi televizního kanálu MGM Channel.

Dabing ruskojazyčné verze televizní stanice MGM zajistí provozovatel pay-tv platformy NTV Plus. Program stanice součástí bonus paketu "VIP cinema", který bude obsahovat celkem 3 filmové kanály: Premiera, Kinoklub a Kinohit.

Metro Goldwyn Mayer (MGM) je jedno z největších hollywoodských studií, které produkuje filmy, televizní programy, domácí videa, interaktivní programy. Společnost má ve své filmové knihovně více jak 4000 titulů. Do subdivizí MGM patří MGM Pictures, United Artists, MGM Television Entertainment a další.

Stanice MGM je vysílána v řadě evropských zemích - v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Španělsku, Holandsku, Řecku, Portugalsku, Polsku, Kypru, Islandu, Maltě, Lichtenštejnsku a v rámci vysílání dalších stanic ve Francii a skandinávských zemích. Podle Bruce Takmana, viceprezidenta Metro Goldwyn Mayer Networks, je rychle rostoucí ruský trh důvodem k vysílání ruské verze MGM.

NTV Plus podepsala kontrakt i s dalšími filmovými producenty - Warner Bros, Twentieth Century Fox, SONY Pictures, Disney/Buena Vista a Paramount Pictures, které dodají filmy pro tři filmové kanály NTV Plus.

NST (NASTOJAŠČNEE SMEŠNOJE TELEVIDENIE)
NST bude ruský zábavný kanál. Stanice nabídne zábavu, krátké humorné epizody, hvězdy domácí a zahraniční, anekdoty, zábavné situace natočené skrytou kamerou a další.

Stanice bude vysílat 20 hodin denně. Stanice odstartuje 15.listopadu 2004.

FASHION TV RUSSIA & EASTERN EUROPE
V minulých dnech odstartovala speciální verze proslulého módního kanálu "Fashion TV" pro Rusko a země východní Evropy pod názvem "Fashion TV Russia and Eastern Europe".

Nová verze stanice Fashion TV je speciálně orientovaná na Rusko. Původní program se ruským divákům představil již několika programovými bloky věnované ruské módě. Kanál Fashion TV Russia & Eastern Europe nabídne více programů věnované módě. Každý den ve 21:00 hodin moskevského času (23:00 hodin středoevropského času) je vysílán speciální program "Fashion Russia" (Ruská móda).

Většina pořadů z evropské verze Fashion TV se vysílá i na stanici Fashion TV Russia & Eastern Europe s dvouhodinovým časovým posunem. Program "Midnight HOT" začíná na ruské verzi stanice Fashion TV o půlnoci moskevského času (2 hodiny ráno CET), tzn. že je vysílán pro tamní diváky v přijatelnějším čase než v dříve vysílané evropské verzi stanice. Mezi programovými bloky se na "ruské" Fashion TV objevují i reklamy různých časopisů, kasín, barů, šatů a parfémů a to v ruštině!



S programem Fashion TV se mohli tamní diváci setkat už ve vysílání regionálních verzí ruské stanice STS - ve verzích se čtyř a sedmi hodinovým časovým posunem.

Fashion TV Russia & Eastern Europe se vysílá i volně v rámci izraelské platformy RR Satellite Communications na družici Hot Bird 6 (13°E), na kmitočtu 10,992 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4.

Evropská verze francouzské stanice Fashion TV se vysílá taktéž na pozici 13°E, na frekvenci 12,245 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Stejná verze Fashion TV se přenáší i přes družici Eurobird-1 (28,5°E).

dle sat-news.ru, tv.net.ua

redakce





Reklama




Vybrané články