Quantcast

Wizja Sport končí

| Tisk

Dne 30.října 2001 opustila televizní obrazovky v České republice a na Slovensku sportovní stanice SPORT1. Vysílala necelých 13 měsíců. Vysílání bylo ukončeno z ekonomických důvodů.

Nedávno jsme zveřejnili záměr UPC ukončit vysílání stejnojmenné sportovní stanice (SPORT1), která vysílá v Západní Evropě prostřednictvím kabelových rozvodů.

Společnost UPC přehodnocuje výrobu a šíření dalších (nejenom sportovních) programů. Nejnovější zprávou je ukončení vysílání sportovní stanice Wizja Sport k 31.12.2001. Wizja Sport vysílá na satelitu Astra 19.2E v pay-tv platformě Wizja TV/UPC Direct na kmitočtu 11,992 GHz (polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, CA CryptoWorks).



Wizja Sport zahájila vysílání 18.září 1999. Zpočátku byla divákům nabízena jako prémiový kanál - za příplatek. Před několika měsíci společnost UPC přehodnotila svoji politiku a přeřadila stanici Wizja Sport do základní nabídky. Vysílá denně od 12 do 24 hodin, o víkendech už do 9 hodin. Vysílání Wizja Sport bude k 31.12.2001 ukončeno z ekonomických důvodů.

V paketu Wizja/UPC Direct skončí koncem roku 2001 i sportovní stanice Fox Sport Europe, která vysílá pro maďarské a české divákx UPC Direct ve večerních a ranních hodinách na pozici dětského kanálu Fox Kids CE. V paketu Wizja/UPC Direct tak již zůstanou jen sportovní stanice Extereme Sports, SPORT1 Hungary, Eurosport a Eurosport News.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články