Quantcast

Extreme Sports Channel v češtině v UPC Direct

| Tisk

logoDomácí digitální satelitní placená televize UPC Direct (Astra 19,2°E) se zřejmě již brzy oficiálně rozšíří o další program v češtině - Extreme Sports Channel (ESC). První testy vysílání programu v češtině mohli diváci zaregistrovat již v tomto měsíci, kdy byly u této stanice zaktivovány DVB titulky. Pro příjem programu s extrémními sporty v češtině je proto u přijímače nutné vyhledat tlačítko s DVB titulky a navolit češtinu.

František Malina, tiskový mluvčí a ředitel PR společnosti UPC Česká republika, k této novince na UPC Direct pouze uvedl, že se jedná o testování provozovatele stanice a na základě výsledků bude rozhodnuto o dalším vysílání ESC v češtině.

Zařazení titulků u ESC je velmi překvapivé. Na distribučním satelitu Telstar 12, tj. na pozici 15 stupňů západně se v rámci paketu DMC (Digital Media Center) vysílá na kmitočtu 11,124 GHz, polarizace horiozntální, SR 18386, FEC 3/4, SID 3, VPID 2601, APID 2618 totožný program s českou audio stopou. Signál je zde ale zakódován systémem Cryptoworks a příjem je možný pouze s kartami DMC.

Počet programů s titulky se postupně rozšiřuje. Od počátku fungování UPC Direct jsou titulky k dispozici na stanici National Geographic Channel. Dále také i na BBC Prime. Titulky u některých pořadů vysílá i Anime plus. Ještě nedávno byly vkládány přímo do obrazu. Nedávno ale došlo k významné změně. Po opětovném sloučení české a maďarské mutace stanic Minimax a Anime plus došlo k změně technologie. Nyní jsou titulky zde k dispozici na teletextové stránce č.350.

Program: Extreme Sports Channel
Družice: Astra 1G via 19,2°E
Číslo transpondéru: 95
Kmitočet: 12,304 GHz
Polarizace: H (horizontální)


SR: 27500
FEC: 3/4
SID: 20311
VPID: 601
APID: 610 (maďarsky), 612 (anglicky)
PCR PID: 601
kódování: Cryptoworks
DVB titulky: česky (jen u některých pořadů)

redakce





Reklama




Vybrané články