Quantcast

Český rozhlas ve čtvrtek spustí stanici Leonardo

| Tisk

Ve čtvrtek 1. září 2005 v 9.00 hodin začne vysílat nová stanice Českého rozhlasu - Český rozhlas Leonardo. Tato veřejnoprávní stanice je určena pro digitální vysílání (DVB-T) a jejím cílem je popularizovat vědu, techniku, přírodu, historii. Český rozhlas Leonardo vznikl z myšlenky nabídnout posluchačům vzdělávací, populárně naučný obsah a jeho posláním je tedy možnost získávat nové znalosti a vědomosti ze všech oblastí poznání. Stanici si budou moci posluchači naladit nejen na internetu, ale brzy také pomocí přijímače DVB-T (více na www.rozhlas.cz/digital ) a sítích kabelových televizí. Český rozhlas Leonardo najdete na adrese www.rozhlas.cz/leonardo .

Hlavní částí programu Českého rozhlasu Leonardo budou hodinové magazíny zaměřené na medicínu, techniku, historii, přírodu a etnografii, hodinové besedy s hosty a hudební vysílání. V první fázi bude původní tvorba tvořit téměř polovinu času každodenního programu, zbytek pak přebírané pořady obdobného zaměření ostatních stanic Českého rozhlasu.



Z programu stanice Leonardo vybíráme: každý všední den Dopoledne a Odpoledne s Leonardem, dopoledne s novinkami a zajímavostmi z vědy a techniky. Pořad Vstupte! se známými osobnostmi vědeckého a společenského života. Hudební vysílání Notabene. Nulajednička, magazín o lidech, technice a technologiích. Natura o přírodě. Zdraví, medicína a životní styl v magazínu Ženšen. Zrcadlo, aneb magazín o historii, která není minulostí. Sedmý světadíl, magazín nejen o cestování. A máme toho ještě mnohem více….

Marek Illiaš
Český rozhlas





Reklama




Vybrané články