Quantcast

Česká televize spustí v únoru sportovní kanál

| Tisk

logoV únoru příštího roku, pouhých 9 měsíců po spuštění zpravodajského kanálu ČT24, spustí Česká televize v pořadí již čtvrtý televizní kanál. "V příštím roce se objeví nejmladší bratříček, sportovní kanál ČT," řekl dnes před Radou ČT generální ředitel televize Jiří Janeček.

Sportovní kanál České televize odstartuje u příležitosti zimních olympijských her v Turíně, na které vlastní ČT vysílací práva. Stěžejní přenosy z OH by se nadále měly vysílat na okruhu ČT2, další informace, komentáře, rozhovory a magazíny mohou získat větší prostor právě na sportovní stanici veřejnoprávního média. "Chceme podporovat menšinové sporty a také máme dost bohatý archiv," uvedl Janeček k obsahu sportovního kanálu ČT.

"ČT Sport" bude šířen prostřednictvím DVB-T multiplexu A, který bude provozovat společnost České Radiokomunikace - JTR Management (ČRa) a dále prostřednictvím kabelových a satelitních sítí. V úvahu tedy přichází zařazení programu do paketů Czech Link (Astra 3A) a UPC Direct (Astra 19,2°E). Připomeňme, že řádné vysílání digitální terestrické televize (DVB-T) odstartuje již tento pátek 21.10.2005. Do řádného provozu přejde jen multiplex ČRa, který bude šířen programy ČT1, ČT2, ČT24 a komerční TV Nova. Pátou pozici v multiplexu obsadí v únoru příštího roku sportovní kanál ČT.



Česká televize v současné době provozuje 3 programy - ČT1 a ČT2, které jsou dostupné přes klasické analogové terestrické vysílače, kabelové a satelitní sítě a DVB-T. Od 2.5.2005 provozuje ČT třetí okruh - ČT24, který je dostupný jen v satelitních a kabelových sítích, DVB-T a jako stream na internetu. Další rozšíření dostupnosti nových programů ČT lze očekávat až s přechodem z analogového na digitální pozemní vysílání.

V českých kabelových a satelitních sítích v současné době působí v češtině sportovní kanály Galaxie Sport (patří TV Nova), Eurosport a Extreme Sport.

redakce





Reklama




Vybrané články