Quantcast

UPC dokončila přechod na nové přístupové karty

| Tisk

logoV minulých dnech došlo k poměrně zásadní změně u domácí digitální satelitní platformy UPC Direct (satelity Astra 19,2 st. východně). Provozovatel dokončil technický přechod na nové přístupové karty, které mají BIOS v.5 a vyřadil všechny původní dekódovací karty, které začínaly sériovým číslem „0 0931“.

Novou dekódovací kartu zasílala společnost poštou. Karta se během 15 až 20 minut v dekodéru automaticky zaktivovala a nabídla divákům všechny objednané programy. Původní kartu na UPC Direct měl zákazník znehodnotit, neboť po přechodu na nové karty byly původní deaktivovány.

Oproti původním kartám zároveň dochází k jedné důležité změně: zákazník UPC Direct v České republice bude nyní moci přijímat jen základní nabídku pro Českou republiku a další prémiové kanály, které si objedná. V Česku již není možné na „Directu“ naladit slovenské TV JOJ a TV Markíza. Naopak na Slovensku již abonenti UPC Direct nemohou s novými kartami přijímat programy ČT1, ČT2 a TV Prima. Příjem programů je nyní omezen kódováním, dříve byl příjem programů omezen pouze firmwarem přijímače Philips. Na jiných nedotovaných přijímačích bylo dříve možné přijímat kompletní základní nabídku UPC Direct pro Česko, Slovensko a Maďarsko.



Letošní rok přinesl řadu změn – především se satelitní nabídka UPC rozšířila o řadu nových tématických kanálů – např. TV Paprika v češtině, Film+, Cinemax, Cartoon Network, Boomerang, TCM, Private Blue (dnes Blue Hustler), AXN, Viasat History, Viasat Explorer, XXX Xtreme a v Česku také o tři programy České televize – ČT1, ČT2 a ČT24. Z programových novinek to není rozhodně všechno. Již nyní se připravují programy jako TV Deko, Cinemax2 a další programy.

UPC nezůstala pouze u rozšíření nabídky. V létě se začalo spekulovat o výměně přístupových karet. Parabola.cz o výměně informovala již koncem července 2005. O měsíc později ji potvrdila přímo UPC dopisem, který zaslala společně s novou přístupovou kartou abonentům, kterých se změně týkala.

Redakce





Reklama




Vybrané články