Quantcast

Česká TV Noe získala satelitní licenci

| Tisk

logoRada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém prvním letošním zasedání udělila satelitní licenci stanici společnosti Telepace s.r.o. na program šířený pod názvem TV NOE. Licence byla udělena na dobu 12 let.

TV NOE chce šířit svůj program přes satelit Astra 3A, tj. na pozici 23,5 st. východně, kde vysílají distribuční a DTH platformy Czech Link a Slovak Link a kde je i přenosová trasa české hudební TV Óčko. Pokud budou jednání úspěšná, měla by se TV NOE objevit v českém balíku programů Czech Link. Signál TV NOE nebude kódován.

Provozovatel TV Noe, společnost Telespace s.r.o., bude mít 360 dnů od nabytí právní moci na rozjezd televizního vysílání. Společnost chce zahájit vysílání již v dubnu letošního roku. Přesný termín startu byl stanoven na 10.4.2006.

TV Noe se charakterizuje jako stanice, která bude šířit pohodu, pokoj, lásku a odvahu a má se stát alternativou a dopňkem k současným televizním programům. Dále bude inspirovat, vzdělávat, informovat a bavit. TV Noe bude nabízet možnosti pro duchovní růst. Noe je název televizního programu pro rodinu, která přijímá život aktivně v jeho celistvosti. TV Noe bude televizí, před kterou nemusíte mít obavy posadit své děti. Noe není pro život jaký je, ale pro život jaký může být, když o to budou lidé stát a usilovat.

TV Noe bude klást důraz na šíření pozitivních hodnot: na všeobecnou snášenlivost mezi lidmi, na rozšiřování duchovního i kulturního obzoru. Televize NOE bude názorově a nábožensky snášenlivá, apolitická, bude pomocníkem a prostředníkem pro všechny, kteří potřebují jakoukoliv radu, pomoc či ochranu.

Televizi Noe lze charakterizovat jako televizi s etickým rozměrem určenou pro celou rodinu. Vysílání bude optimistické a bude stavět na tradičních křesťanských hodnotách. Svými pořady nabídne divákům duchovní hloubku a zdravý životní styl s cílevědomým omezením zobrazování násilí a nemravností. Vysílání bude tedy výrazně odlišné od vysílání jiných stanic.



Cílem vysílání je oslovit široké spektrum diváků všech generací a všech sociálních skupin od „střední vrstvy“ přes sociálně slabé nebo handicapované občany až po národnostní menšiny. Nezanedbatelný prostor budou dostávat rovněž neziskové organizace a také orgány samospráv a státní správy. Divák tak získá informace a celkový objektivní přehled. Využitím nových technologií bude dán prostor pro větší vzájemnou komunikaci s divákem.

Provozovatel TV NOE bude usilovat o celkový kulturní a estetický zážitek diváka. Nemalou pozornost bude věnovat tématům souvisejícím se vzděláváním. Využije možnosti pořizovat a zároveň vysílat vlastní nahrávky i živá vystoupení koncertních a divadelních představení. Zaměří se rovněž na doplňování znalostí české i světové historie, na jazykovou vybavenost, popularizaci poznatků z vědy, medicíny a dalších odvětví.

TV Noe bude spolupracovat s křesťanským rádiem Proglas (vysílá také v Czech Linku) a italskou televizí Telepace, od které bude přejímat některé pořady. TV NOE bude zřejmě vysílat denně od 8:00 do 12:00 a od 18:00 do půlnoci. Vysílací časy mohou být do startu Noe ještě upraveny.

Telepace s.r.o. je dále účastníkem licenčního řízení na digitální pozemní vysílání (DVB-T) v rámci sítě "B". RRTV zatím licence neudělila.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články