Quantcast

Karneval začal nabízet telefonní služby

| Tisk

logoKabelový operátor Karneval Media zahájil komerční testování telefonních služeb. Prozatím v Praze a Příbrami, avšak od dubna 2006 bude služba postupně dostupná i v ostatních městech v rámci kabelové sítě Karneval Media. Karneval hodlá porazit konkurenci výrazně výhodnějšími telefonními poplatky, hovory zdarma v rámci sítě Karnevalu, velmi nízkým paušálem za pronájem linky a poskytováním nadstandardních služeb, které jsou obvyklé v mobilních sítích, bezplatně. Ty budou představovat například konferenční hovory, virtuální záznamovou schránku, podržení nebo přesměrování hovoru či on-line přístup k detailnímu telefonnímu účtu.

Hlasové služby od Karnevalu jsou svou kvalitou rovnocenné službám poskytovaným prostřednictvím standardních pevných telefonních linek. Nabízíme služby plně garantované se zaručenou kvalitou,“ vysvětluje ředitel rozvoje telekomunikačních služeb Karnevalu Marcel Procházka.

Dalších zvýhodnění se dočkají zákazníci, kteří už odebírají některou ze služeb Karnevalu – programovou nabídku kabelové TV či připojení k vysokorychlostnímu internetu. Zákazníci telefonních služeb dále dostanou v ceně služby atraktivní bezdrátový DECT telefon, který umožní plně využít všechny poskytované služby. Telefonní služby Karnevalu je však možné využívat i s běžnými telefony.

Přidělené telefonní číslo je v obvyklém formátu, odpovídajícím příslušnému regionu. Samotný telefonní přístroj je jednoduše zapojen do zásuvky kabelového modemu, která je shodná s běžnou telefonní zásuvkou. Věřím, že zákazníci ocení příznivé sazby pro volání do všech telefonních sítí, stejně jako on-line přístup k výpisu jednotlivých uskutečněných hovorů přes internet,“ dodal Marcel Procházka.

Karneval bude za telefonní služby měsíčně účtovat poplatky ve výši od 99 korun (118 Kč včetně DPH). Už za tuto cenu bude možné volat v rámci celé sítě Karnevalu bezplatně a využívat všech dostupných služeb. Hovory mimo síť Karnevalu budou účtované po minutách. Podle firemních průzkumů existuje velká poptávka po volných hovorech v rámci sítě Karnevalu, protože společnost pokrývá sítí celá města a regionální metropole – například Plzeň, Brno, Ostravu, Most, Děčín a Ústí nad Labem. Zákazníci budou mít přístup k detailnímu výpisu telefonních hovorů prostřednictvím internetu. Informace o cenách za telefonní služby jsou dostupné na internetových stránkách www.karneval.cz v sekci ‚Ke stažení‘.

Jde o velmi lákavou nabídku pro ty, kteří už využívají telefonování přes pevnou linku či linku zrušili kvůli vysokým nákladům. Z našich výpočtů vyplývá, že domácnost, která za telefonování utratí měsíčně kolem 500 korun, může u Karnevalu platit za stejné služby a objem volání pouze 300 korun. Pokud budou telefonovat s přáteli či rodinou v rámci naší sítě, budou měsíčně platit bez ohledu na množství provolaných minut pouze paušál začínající na 118 korunách včetně DPH,“ uzavřel Marcel Procházka, ředitel rozvoje telekomunikačních služeb Karnevalu.


Co je součástí telefonní služby Karnevalu:
Atraktivní bezdrátový telefon DECT
Přenos a zobrazení volajícího čísla na displeji telefonu
Zamezení přenosu telefonního čísla volanému
Podmíněné a nepodmíněné přesměrování hovorů
Předání telefonního hovoru
Přidržení aktivního hovoru
Konferenční hovory
Virtuální hlasový záznamník
Přístup k detailnímu vyúčtování telefonních hovorů prostřednictvím internetu

Karneval plánuje během letošního roku nabídnout za nejvýhodnější ceny na trhu služby tripl-play. Tedy možnost z kabelové zásuvky odebírat dohromady analogovou nebo digitální televizi, vysokorychlostní internet a telefonní služby. Zákazníci tak zaplatí mnohem méně, než kdyby odebírali stejné služby od různých firem. Navíc platí prostřednictvím jednoho společného účtu pro všechny služby.

Hlavním partnerem Karnevalu v projektu poskytování telefonních služeb je společnost Contactel. Contactel je významný telekomunikační operátor a vedoucí poskytovatel hlasových služeb prostřednictvím internetového protokolu, který se na začátku února stal součástí holdingu GTS CEH. Contactel čeká sloučení s celonárodním telekomunikačním operátorem GTS Novera.

Další službou, kterou Karneval nyní spouští, je digitální televize po kabelových rozvodech. DigiTV po kabelu dá lidem mnohem více flexibility ve výběru té správné programové nabídky, která bude vyhovovat jejich preferencím. To vše navíc ve špičkové obrazové a zvukové kvalitě.



O společnosti Karneval Media

Karneval Media poskytuje služby kabelové televize a vysokorychlostního internetu. Celkový počet domácností v dosahu kabelové sítě Karneval Media se vyšplhal na 500 tisíc, přičemž společnost má dohromady přes 270 tisíc zákazníků. Na vysokorychlostní internet kabelové televize se nyní může připojit přes 400 tisíc domácností.

Karneval Media a jeho předchůdci investovali přes čtyři miliardy korun do výstavby a rozvoje kabelových rozvodů a služeb. Hlavní investice směřovaly do technologického rozvoje sítí, zákaznického a technického servisu a kvalitní nabídky programů. Ta obsahuje až 40 programů, přičemž 30 z nich je v českém či slovenském jazyce nebo s českými titulky.

Majoritním vlastníkem Karneval Media, s. r. o., je investiční společností EMP Europe. Minoritním akcionářem je Baring Communications Equity Emerging Europe.

Jan Hlaváč
mediální zástupce Karneval Media





Reklama




Vybrané články