Quantcast

TechniSat uvede na trh universální modul Multicrypt 1

| Tisk

logoNěmecká firma TechniSat, producent satelitních, kabelových, terestrických set top boxů a dekódovacích modulů uvede v nejbližších dnech na trh nový "universální" přístupový modul, který ponese obchodní označení Multicrypt 1. Tento modul bude podporovat kódovací systémy Cryptoworks a Conax a stane se atraktivním modulem nejen v Rakousku ale i v České republice a na Slovensku.

Díky podpoře systému Cryptoworks bude možné modul použít pro příjem distribučních a DTH platforem Czech Link (Astra 3A, 23,5°E) a Slovak Link (Astra 3A, 23,5°E), stejně tak i placené televize UPC Direct (Astra, 19,2°E). Podporu systému Conax v modulu Multicrypt může uživatel využít pro příjem placeného rádia TechniRadio firmy TechniSat, která na družici Astra 19,2°E nabízí balík 18 tématických audio kanálů, které jsou zakódované systémem Conax. Dekódovací kartu včetně ticketu na prodloužení předplatného lze pořídit u některých prodejců se satelitní a anténní technikou u nás.



V současné době čekají modul Multicrypt 1 certifikace kódovacích systémů od jejich vlastníků. Připomeňme, že v minulém týdnu firma Royal Philips Electronics oznámila, že převádí svoji výrobu a vývoj CryptoTech, které patří systém Cryptoworks, na vlastníka známého kódovacího systému Irdeto. Z toho důvodu se uvedení nového modulu na trh oddaluje.

Firma TechniSat doposud měla ve svém sortimentu 3 typy modulů s podporou systémů BetaCrypt, Cryptoworks a Conax. Moduly TechniCAM CW (Cryptoworks) jsou běžně k dostání v ČR i na Slovensku. TechniSat následuje německou firmu Mascom, která má ve svém katalogu již několik variant universálního modulu AlphaCrypt. Všechny tyto moduly mají zabodované kódovací systémy licencovány.

redakce





Reklama




Vybrané články